İstanbul Esenler Otogarını İşleten Şirkete Tahliye Kararı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyük Otogarını İşleten şirketin 15 gün ortamında tahliye edilmesine karar verdi. 9 Ağustos 2016 tarihli, İstanbul 17. Noterliği vasıtasıyla gönderilen yazıda otopark ücreti alınması tahliye gerekçesi şeklinde gösterildi.

Konu ile alakalı bildirimde tespit edilen AvrAsya Terminal İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım, “Evrağı şimdilik görmedim ama bizim 25 senelik sözleşmemiz var. El koymanın ağır bedeli vardır. 2019 senesinde bitiyor bizim sözleşmemiz. Usülsüz bir şey varsa cezası kesilir” açıklamasını yaptı.

GALİP ÖZTÜRK DUYURDU

Otogarın tahliyesine dair İBB’nin isteği ile alakalı hapis cezası tespit edilen ve yurtdışında tespit edilen Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

330 FİRMA HİZMET VERİYOR

Büyük İstanbul Otogarı’nda günde 2 bin otobüs çıkış yapıyor tekrar bir o kadar vasıta da giriş yapıyor. Günde 100 bin bireyin hareket durumunda bulunduğu Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.

Büyük İstanbul Otogarı’nın tahliyesi isteği 4 sene evvel de gündeme gelmişti.

İBB 11 CEP OTOGARI YAPACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otogarlarda yaşanan karmaşanın, trafik probleminin ve adli olayların önüne geçmek amacıyla 11 cep otogarı yapma kararı almıştı. Anadolu ve Avrupa yakasına dağılacak tespit edilen cep otogarları yardımıyla İstanbullu rahat bir soluk alacak. Alibeyköy’de ilki açılan cep otogarları amacıyla Ataşehir, Pendik, Kurtköy, Çamlıca, Avcılar, Silivri gibi yerler seçilecek. 11 cep otogarının işletmesini de İSPARK yapacak.

İKİ YAKAYA DAĞITILACAK

Çamlıca, Ataşehir’de yapılması plan edilen cep otogarlarının projesi amacıyla ihale sonlandırıldı. Yakında inşaatı başlayacak tespit edilen projenin 6 ayda bitirilmesi amaçlanıyor. Çamlıca ve Ataşehir dışında Pendik ve Kurtköy’e de cep otogarları yapılacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR