İstihbarat Uyardı, Alman Vekiller Korktu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan mülteci kabul uyuşma ardından Türkiye’deki mültecilerin halini yerinde incelemek üzere Federal Meclis Avrupa Komisyonu delegesi milletvekilleri bugün Türkiye’ye gitti. Altı milletvekillinden meydana gelen heyet, emniyet gerekçesiyle görüşmelerini Ankara ve İstanbul ile sınırlı tutuyor.

İSTİHBARAT UYARDI

Bugün başlayan ve 21 Nisan’a kadar sürecek ziyarette, milletvekilleri Gaziantep, Ankara ve İstanbul’da ilişkilerda bulunacaktı. Gaziantep’te Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret edip, ulusal yetkililerden bilgi alma da uygulama dahilindeydi. Fakat Almanya’nın dış istihbarattan mesul Federal Haber Alma Teşkilatı, komisyonu IŞİD hücumlarına karşı uyardı.

istihbaratin-uyarisi-turkiye-ye-gelen-alman_x_8366769_5244_z2[1]

IŞİD’in son zaman füze hücumları gerçekleştirdiğini komisyona ileten istihbaratçılar, Gaziantep ziyaretini uygulamalarından çıkarmalarını söyledi. Komisyon delegesi kimi milletvekilleri mültecilerin halini yakından görmek amacıyla emniyet riskine karşın gitmeyi önerirken, kimileri de hücum endişesiyle gitmeme kararlığı gösterdi. İstihbaratın uyarısını öneme alan milletvekilleri, son anda Gaziantep görüşmelerini uygulamadan çıkardı.

BAKANLAR GÖRÜŞMÜYOR

Michael Stübgen’in (CDU/CSU) başkanlığını yaptığı heyette şu milletvekilleri bulunuyor: Matern von Marschall (CDU/CSU), Gabriele Groneberg (SPD), Dr. Dorothee Schlegel (SPD), Sevim Dağdelen (Sol Parti) ve Manuel Sarrazin (Yeşiller).

Heyet Türkiye’de mültecilerin halinin yanı sıra basın özgürlüğü ve Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecindeki ilerlemeleri de görüşecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır kurula randevu vermeyince, Ankara’daki ilişkiler müsteşar düzeyinde gerçekleşecek. Heyetin İstanbul ilişkilerı ise çoğunluklu şeklinde sivil toplum kuruluş temsilcileriyle sınırlı olacak. Heyet ziyaretini 21 Nisan’da tamamlayıp Berlin’e dönecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR