İzmir Büyükşehir Belediyesi Grev’e Gidiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Büyük şehirlerden biri tespit edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi grev yapma kararı aldı. Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesi İzmir Temsilcisi Ali Ekber Yıldırım, İZDENİZ Anonim Şirketi yetkilileriyle toplu iş görüşmelerinin Ocak ayından bu tarafa sürdüğü ve bir sonuç çıkmamasıyla greve gitme kararı verdiklerini belirtti.

“20 İsteğimize Karşın 9 Zam Önerildi”

Sendikalarına 250 çalışanın üye varolduğu açıklayan Yıldırım, şunları söyledi: “Sözleşme taslağında zam oranını yüzde 20 şeklinde belirledik. Yönetimin tarafından bizlere öneri olarak yüzde 9 oranı istendi. Biz ise farklı işletmeleri de göz önüne alarak son talep şeklinde yüzde 15 olarak öngördük. Uzlaşma yaşanmayınca bizde mecburen grev kararında mutabık olduk. Yarın saat 15.30 itibariyle verdiğimiz grev kararını Konak Vapur İskelesi’nde herkese duyuracağız. Grevin olacağı tarih ise Genel Başkanımız HASAN Pekdemir tarafından duyurulacak.”

Ortak bir karara varmak konusunda kararlı olduklarını söyleyen  Yıldırım, “İzmir Büyükşehir Belediyesinde tespiti yapılmış olan birçok işletmeye verdiği zam oranını elbette bize de yapması gerektiğini düşünüyoruz. İZELMAN işletmenin  toplu sözleşmede yüzde 16, İZENERJİ işletmesinde ise yüzde 13 ile 15 oranları civarında zam sunularak imzalandığı öğrenidi. Biz de onlar gibi zam istiyoruz. Zaten çoğunu kabul etmiyoruz. Umarız grev düşüncesi bile öğrenildiğinde yetkililer üstüne düşen görevi yerine getirerek, bizim yüzümüzü de güldürecektir.” diye biteceğini açıklamalarına ekleyerek sözlerine son verdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR