İzmit Körfezi Eski Temizliğine Kavuştu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Halk Sihhati Kurumunun gerçekleştirdiği araştırmalar sonucunda, İzmit Körfezi ve Kandıra Karadeniz sahilinde 9 belirleme edilen “A” katagorisi yüzme alanının, 16’ya çıktığı bildirildi.

KENTTEKİ SAHİLLER DAHA DA TEMİZLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden uygulanan yazılı açıklamada, etrafa duyarlı çalışmalarla şehirteki sahillerin her geride bıraktığımız sene oldukça da temizlendiği, Türkiye Halk Sihhati Kurumunca 2015’te 19 yüzme alanından 16’sının “A” katagorisi (Mükemmel), 3 yüzme alanının ise “B” katagorisi (İyi) kategoride şeklinde açıklandığı belirtildi.

HANGİ PLAJ HANGİ KATEGORİDE

Açıklamada, buna göre, İzmit Körfezi’nde, Karamürsel Altınkemer ve Dereköy plajları, Ereğli Defne, Ulaşlı, Bayramoğlu Ada Plajı, Bayramoğlu Kadınlar, Bayramoğlu Halk Plajı, TÜBİTAK MAM, Kandıra sahillerinde Cebeci, Kerpe, Bağırganlı, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız ve Sarısu, Seyrek plajlarının “A” nitelik plajlar kategorisine alındığı, Tavşancıl, Başiskele (Balıkçı Barınağı Batı) ve Darıca Denize Sevgi plajlarının ise “B” katagorisi şeklinde belirlendiği ifade edildi.

A SINIFI PLAJ SAYISI 16’YA ÇIKTI

Türkiye Halk Sihhati Kurumunun yaptığı değerlendirmede, Kocaeli’de uygulanan çalışmalarla deniz niteliksinin her sene oldukça da arttığı kaydedilen açıklamada, kurum yönünden yüzme sularına yönelik uygulanan incelemede da 2014’te 19 yüzme alanının 4’ü “C” katagorisi girebilir plaj, 6’sının “B” katagorisi ve 9 tanesinin de “A” katagorisiyken 2015’te “C” katagorisi yüzme alanının kalmadığı, 9 belirleme edilen “A” katagorisi plaj adedinin 16’ya çıktığı kaydedildi.

İZMİT KÖRFEZİ 35 YIL ÖNCEKİ TEMİZLİĞİNE TEKRAR KAVUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin etrafa gösterdiği hassasiyet yardımıyla bundan sonra İzmit Körfez’inde denize girilebildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemiz, deniz uçağı, deniz temizleme araçlarının yanı sıra, Körfez’e akan atık suların yüzde 99’unu arıtarak denize ulaştırmayı başardı. İzmit Körfezi 35 sene önceki temizliğine ve güzelliğine yine kavuştu. Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla Kocaeli’yi Türkiye’nin en çok atık su arıtma tesisi yaşama yaşamış şehir durumuna getirmeyi başardı. Bu tesislerin 7’si ise ileri biyolojik arıtma tesisi olma özelliğini taşıyor.”

SAHİLLERDE HAFTANIN 7 GÜNÜ 24 SAAT GÖREV YAPILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince halkın tüketimine açtığı plajlarda yurttaşların güven edilir yüzebilmesi ve boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla 2005 seneından bu yana sahillerde ekiplerin haftanın 7 günü 24 saat vazife yaptığı belirtildi.

Açıklamada, İzmit Körfezi’nin temizlenmesine yönelik çalışmalar sonucunda, Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ve Kandıra Cebeci Halk Plajı’nın mavi bayrak aldığı hatırlatıldı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR