Jeoloji Mühendisi Balon Satıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü bitiren 28 yaşındaki Eren Özgen Sevinç, uzun vakit kendi bölümünde iş arayıp bulamayınca geçimini sağlamak amacıyla Örümcek Adam kostümü giyerek sokakta balon satmaya başladı.

2 YIL ÖNCE MEZUN OLDU

Mersinli Eren Özgen Sevinç, 2 sene evvel mezun olduktan sonra uzun vakit iş aradı. Maddi olanağı yetersiz bulunan ailesine de katkıda bulunmak mecburiyetinde kalan Sevinç, geçici şeklinde detaylı işlerde çalışmaya başladı. Aldığı ücretlerle günlük greksinimlerini dahi karşılayamayan Sevinç, üniversite evveli bir devre animatör şeklinde çalışmasından yola çıkarak, Örümcek Adam kostümü ile balon satmaya karar verdi. Her gün derli toplu şeklinde evde evvel balonlarını şişiren Sevinç, oldukça sonra da kostümünü giyerek sahildeki parkları dolaşıp satış yaparak geçimini temin etmeye çalışıyor.

BU DURUMDAN ÇOK ÜZÜNTÜLÜYÜM

Okuldan mezun olduktan sonra çok uzun vakit iş aradığını bildiren Sevinç hislerini şu şekilde dile getirdi: “Okuldan ayrıldıktan sonra jeoloji mühendislerinin beraberinde da çalıştım, İŞKUR’un iş başı programlarından da yararlandım. Piyasanın durumundan ötürü da oralarda da çok tutunamadım. Özel sektörde insanlar para kazanamıyorken, yanına bir eleman alması güçleşiyor. Bir jeoloji mühendisi şeklinde ülkemizde iş amacıyla çoğu yere başvurdum ancak bir netice alamadım. Bu durumdan da çok üzüntülüyüm.”

ALAKASIZ BİR İŞ YAPIYORUM

Türkiye’de kendisi gibi çok sayıda insan olduğunu ve mesleği dışında iş uygulamak mecburiyetinde kaldığını bildiren Sevinç şu şekilde devam etti: “Ben hususi biri değilim, herkes gibiyim. Benim gibi binlerce şahıs var. Benim bir fikrim vardı, onu yaşama geçirdim. Bir jeoloji mühendisi şeklinde çok alakasız bir iş yapıyorum. Bunun farkındayım. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocukları memnun ve mutlu etmek bu kadar kolayken, bunu uygulamak ve bunun huzuru alabilmek benim amacıyla paha biçilemez.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR