Kabarık Saç Nasıl Düzelir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Saçların kabarması genellikle genetik bir durumdur ve daha sıcak havalarda ve saçlarınızı yıkama sonrasında daha çok görülür.

Saçlarınız kabarıksa ve de bundan rahatsızsanız, buna karşı doğal çözümler ve maskeler arıyorsanız, aşağıda sizler için önerdiğimiz çözümlere göz atabilirsiniz.

Saç Düzleştirme Yolları

Saçınızı düzeltmenin iki yolu vardır: kimyasal düzleştirme ve düzenli doğal saç şekillendirme.

Kimyasal Düzleştirme: Bu yöntem saçınızı tedavi etmek için formaldehit, alkalin vb. kimyasallar kullanır (1). En az 12-15 hafta süren kalıcı bir tedavidir. Saçınızın pürüzsüz görünmesini sağlamak için birkaç ayda bir yeniden yapılması gerekir.

Doğal Yumuşatma: Bu yöntem saçınızı düzeltmek için doğal yöntemlere baş vurmaktır. Geçici ama çok verimlidir. Kimyasal yumuşatma gibi saçın yapısını büyük ölçüde değiştirmez. Doğru bakım ve yöntem ile pürüzsüz ve sağlıklı saçlar elde edebilirsiniz.

Pürüzsüz Saçlar İçin Doğal Yöntemler

1. Zeytinyağı İle Kabaran Saç Bakımı

Malzemeler

2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı zeytin yağı

Nasıl Yapılır

Zeytin yağı ve balı birbirine karıştırın ve saçlarınıza dipten uca doğru sürün.
Saçlarınızı bir bone ile kapattıktan sonra 3 saat bu şekilde bekletin.
Daha sonra saçlarınızı soğuk veya ılık suyla durulayın.

Ne Sıklıkla Yapılır

Bu işlemi haftada 1 yaparak daha az kabarık saçlara sahip olabilirsiniz.

Ne İşe Yarıyor

Bal doğal bir nemlendiricidir (2). Bu, nemi çektiği ve saç şaftınızda mühürlemeye yardımcı olduğu anlamına gelir. Bu nem bariyeri, kabarmayı yumuşatırken kuru ve hasarlı saçları düzeltmeye yardımcı olur.

2. Mayonezli Kabarık Saç Bakımı

1/4 bardak mayonez
1/4 bardak bal
2 yemek kaşığı zeytin yağı
4 damla lavanta yağı

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, kuru saçlarınıza dipten uca doğru sürün. Bir bone içerisinde saçlarınızı 20 dakika bekletin. Daha sonra saçlarınızı şampuanlayarak temizleyin. Bu karışımı 2 haftada bir uygulayarak daha kolay şekil alan ve kabarmayan saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçların Kabarıklığını Azaltma Önerileri

Saçlarınızı her zaman nemlendirici özellikli şampuanlarla yıkamaya çalışın. Kimyasal olarak kuvvetli şampuanlar saçlarınızı daha çok kurutacaklardır.
Saçlarınızı şampuanlarken bir yandan da saç kremi sürmek de saçlarınızı yumuşatıp kabarıklığını söndürecektir. Haftada bir bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Saçınızı yıkadıktan sonra saç tam kurumamışken ve hafif nemliyken saç yağlarınızı sürebilirsiniz. Bu da saçlarınızın kabarıklığını azaltacaktır.
Saçınızı soğuk suyla durulamak, kabarmayı giderir ve saçları düzleştirir. Saçınızı yıkadıktan ve düzelttikten sonra, birkaç kez soğuk suyla durulayın.
Yatmadan önce saçlarınızı gevşek bir at kuyruğu yaparak öyle uyursanız ertesi gün saçlarınızın kabarıklığının azaldığını göreceksiniz.
Saç dipleriniz kabarık saçlarınız nedeniyle kuru kalabilmektedir. Bunun için badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile saç diplerinizi ve kafa derinizi masaj yapabilirsiniz.
Saçlarınız kıvırcık olduğu için kabarıyorsa, kabarıklığını azaltmanın tek yolu saçlarınızı düz taramaktır.
Saçlarınıza az bakım uygulamak da saçlarınızın kabarmasını arttıracaktır. Mutlaka haftada bir gün saç bakımınızı gerçekleştirin. Bunun için daha önce saç bakımı ipuçları yazısını yazmıştık.
Saç kurutma makinesi satın alırken iyon özellikli olmasına dikkat edin ve saç kurutma makinelerini kullanabildiğiniz kadar az kullanın. Aşırı sıcak da saçınızın düşmanlarındandır.
Saç düzleştirici kullanırken, ısı koruyucu özellikli spreyler kullanarak saçlarınızın zarar görmesini ve kabarmasını engelleyebilirsiniz.
Banyodan çıktıktan sonra saçlarınızı sardığınız havlunun mikrofiber özellikli bir havlu olması saçlarınızın daha az kabarmasına yardımcı olacaktır.
Saçlarınızı çok katlı kestirmek de kabarmasını sağlayacaktır. Düz kesim yaptırmak size daha uygun olacaktır.
Banyodan sonra 2 damla bebe yağı sürmek de saçlarınızın kabarıklığına ve elektriklenmesine iyi gelecektir.
Cilt ve saç tipinizie uygun bir şampuan kullanın. Bunu bulabilmenin en iyi yolu deneme yanılma yöntemidir.
Bol bol C vitamini tüketin ve stresten uzak durun.
Saçlarınızı karmakarışık kurutmak yerine tarakla kurutursanız şekilsiz dalgaların önüne geçerek kabarıklığı azaltabilirsiniz.
Şampuanınıza bir çay kaşığı bal katarak daha hacimli ama daha az kabarık saçlar elde edebilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR