Kapadokya’da Turistler Güne Böyle Başlıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’nin mühim turizm bölgelerinden Kapadokya’da, sıcak hava balonlarının merkezi pozisyonundaki Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor.

Kapadokya bölgesinde senede aşağı yukarı 300 gün uçuş yapılabilen sıcak hava balonları yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peribacaları, kayadan oyma kliseleri ve yeraltı şehirleriyle senede aşağı yukarı 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonlarının hem ekonomiye hem de turizme mühim katkı sağladığını söyledi.

Bölgede 25 balon firmasının etkinlik gösterdiğini dile getiren Cingil, turistlerin 200 avro karşılığında, ortalama 45 dakika süren turlar yardımıyla Kapadokya’nın natural ve tarihi güzelliklerini havadan görme fırsatı yakaladığını ifade etti.

Bölgede sıcak hava balonu sektörünün turizmin en mühim ayağını oluşturduğunu altını çizen Cingil, “Özellikle Göreme’deki bu şirketlerin bütün ekiple vazifesini en güzel biçimde yaptığına inanıyorum. Kapadokya, senenin 300 gününe yakın uçuş yapılabilen, güneş ve natural yapılarıyla insanı kendisine çeken bir yer. Dolayısıyla sıcak hava balonculuğu beldemizin, Kapadokya’nın ve Türkiye’nin değil, dünyanın bir numarası konumunda” diye konuştu.

Beldenin, nüfusu kadar turistin havada yeni günü karşıladığını bildiren Cingil, “Göreme beldesinin nüfusu 2 bin 100. Sabah uygulanan uçuşlarda 100 balon havalanıyor. Balon sepetlerinin ortalama 20 kişilik bulunduğu düşünülürse uçuş yapıldığı zamanlarda beldenin nüfusu kadar turist, yeni günü gökyüzünde karşılıyor” dedi.

Çavuşin, Uçhisar ve Ürgüp bölgelerinden uygulanan balon turlarına turistlerin ilgisi her geride bıraktığımız gün artıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR