Kapalı İş Yerine 25 Bin Liralık Fatura Geldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İzmir’in Gaziemir eyaletinde yaşam sürdüren mermer depo işletmecisi Yusuf Kaya (36), iş yeri kapalıyken gelen 24 bin 961 TL’lik elektrik faturası karşısında büyük şok yaşadı. 25 Eylül 2014 ile 29 Ocak 2015 tarihleri arasındaki zamanı içine alan 24 bin 961 TL’lik faturayı görünce evvel hatalılık olma ihtimalini düşünen Kaya, sonrasında gerçeği öğrenince başkaldırı etti. 31 Ekim 2014’te vergi dairesine işi terk belgesi verildiğini bildiren Kaya, faturayı ödemezse elektriğinin 5 gün içerisinde kesileceğini iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

“İŞ YERİMİ KAPATTIĞIMA DAİR BELGEM VAR”

Gelen faturanın, sayacının arızalı bulunduğu gerekçesiyle yaklaştığını bildiren Yusuf Kaya, “2015’in birinci ayı arasında kıyaslama şeklinde fatura çıkartmışlar. 24 bin 960 TL. Ben o sıralarda iş yerim kapalıydı. İş yerimi kapattığıma dair belgem var. Ne isterlerse belge var. Komşularıma da sorabilirler.” dedi.

“FATURAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM, ‘YANLIŞTIR’ DEDİM”

Faturayı görünce şok bulunduğunu bildiren Yunus Kaya, “Herdurumda bir hatalı var dedim. Faturayı aldığım gibi TEDAŞ’a koştum. Oradaki arkadaşlar da ne kadar güç ve perişan durumda bulunduğumu gördü. Sonra dilekçe yazdım gönderdim. Bana 5 gün içerisinde ödemezsem enerjim eksileceğini söylüyorlar. 5 gün içerisinde ödeyemezsem enerjim bitecek, esaslı biteceğim yani. ‘Bu parayı ödeyeceksin, nasıl ödeyeceksen öde’ diyorlar” ifadesini kullandı.
faturayi-eline-alinca-neye-ugradigini-sasirdi_x_8447446_8162_z1[1]

“ÖDEMEZSEM KESECEKLER TEMELLİ BİTECEĞİM”

Elektriğinin kesilmesi durumunda mahvolacağını dile getiren Kaya, “Bir de yetiştirmem gereken işlerim var, müşterim bekliyor. Muhtemelen kesmeye de ilerikiler. Müşterime mal yetiştirmem lazım. Ne yapacağım bilmiyorum. Enerjim de kesilirse esası bitmiş olurum. Yanımda belki 10-15 insan çalışacak. Bu 10-15 insan 20-30 insana bakmak demektir. Bu insanların ekmeğiyle de oynamış oluyorlar. İnşallah sesimiz Sayın Başbakana, Sayın Cumhurbaşkanımıza gider. Bu işe çözüm bulurlar.” diye konuştu.

“BANA GELECEK FATURA TAŞ ÇATLASIN 150 TL”

İş yerinin kapalı bulunduğuna dair iş yeri çalışırken bile kendine gelen faturanın 100-150 TL olacağını kaydeden Kaya, “Şu an çalıştığım durumda bana ileriki fatura taş çatlasın 150 TL. Burası 24 saat bile çalışsa geleceği 300-400 TL, belki oldukça az gelir. 4 ayın içerisinde 25 bin TL geliyor ben bunu idrak etmiş değilim.” dedi.

Haksız bir halle karşı karşıya bulunduğunu savunan Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eski sayacımı götürdüler yerine yeni uzaktan denetimli sayaç taktılar. Eski sayacımda elektronikti yenisi de. Ben o tarihten sonra esasen 2-3 ay oldukça çalışmadım, dükkanım boştu. Bana eksik tüketim hesabıyla fatura düzenlemişler. Ben bu 4 ay içerisinde hiç çalışmadım, dükkanım kapalıydı. Haksız bir halle karşı karşıyayım. Neye dayanarak bunları yazdılar bilmiyorum. Eski sayacımı götürdükten sonra bana çalışmadım. Bana çıkarttıkları fatura 24 bin 961 TL.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR