Kaymakamlık engelli kadının isteğini yerine getirdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Karlı köyünde tekerlekli sandalyeyle yaşam sürdüren Züleyha Kara’nın mektupla ulaştırdığı “dostunın yanına gidebilmek amacıyla yolun düzeltilmesi” talebi, kaymakamlık yönünden 2 günde yerine getirildi.

Bir yaşında geçirdiği çocuk felci ardından yürüyemeyen ve konuşma güçlüğü çeken 32 yaşındaki Kara, evlerinin önündeki yol sorunlu olmasından en yakın dostunın yanına gitmekte güçlük çekince, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı’ya mektup göndermeye karar verdi.

Okuma yazma bilmeyen Kara, dostunın sayesinde Özadalı’ya mektup gönderip, yollarının tekerlekli sandalyenin rahatlıkla gidebileceği kadar düzeltilmesini talep etti. Kara’nın mektubunu alan Kaymakam Özadalı, engelli bayanın isteğini geri çevirmeyerek, 2 gün içerisinde sorunlu yolu düzelttirdi.

Baba Ali Kara, AA muhabirine, “Kızım yolun yapılması amacıyla Kaymakama mektup yazdı. Kaymakam Bey de sağ olsun dozeri gönderdi, yollarımızı yaptı. Yolun bu kadar kısa sürede yapılmasını beklemiyorduk. Kızım bundan sonra dostuna gidip gelebilir. Kaymakam Bey’e fazla teşekkür ederiz” dedi.

“Züleyha amacıyla fazla seviniyorum”

Anne Çiseli Kara (55) ise kızının bir yaşındayken yüksek ateş ardından geçirdiği çocuk felci sebebiyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu dile getirdi. Kara, “Evimizin yolu sorunlu. Yağmur yağdığında kızım çamurdan bir yere gidemiyor. Kaymakamdan yolumuzun yapılması amacıyla dozer istedik. Sağ olsun o da yollamış, mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Züleyha Kara’nın dostu ve akrabası Meral Kara (27) da “Züleyha ile yolun yapılması amacıyla Kaymakama mektup yazmaya karar verdik. Yolumuz yapıldı. Züleyha amacıyla fazla seviniyorum, bundan sonra bize gelip gidebilecek” diye konuştu.

“Engelli yurttaşların istekleri her vakit üst sırada”

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Züleyha’nın mektubunu muhtarlık aracılığı ile aldıklarını belirtti.

Engelli yurttaşların isteklerini her vakit üst sıraya koyduklarına ilgi çeken Özadalı, şunları kaydetti:

“Engelli vatandaşımız, engelli arabasını yolların sorunlu olması bundan dolayı kullanamadığı belirtmiş ve yollarının düzeltilmesiyle alakalı talepte bulunmuş. Biz de engelli vatandaşlarımızla alakalı istekleri ilk sıraya alıyoruz. Pazartesi dilekçe geldi. Biz de anında makineleri gönderdik, yolumuzu düzelttik.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR