KC Grup’ta Eski Ortaklar Anlaşamadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bir kaç sene evveline kadar inşaat sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan KC Grup’un ortakları mal paylaşım kavgasına girdi. Ortaklar birbirlerine karşı alacak davaları açtı. Savcılık ise eski ortaklar ile alakalı ‘hileli iflas’ ve ‘dbulunandırıcılık’ suçlamasıyla tahkîkat başlattı. İstanbul Ataşehir’de, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO işbirliği ile inşa edilen Sarphan Finans Park projesi ile alakalı de ilgi çekici veriler dosyaya girdi. Hazırlanan bilirkişi raporlarına göre KC’den, 695 milyon TL değerindeki Sarphan Finans Park projesini inşa eden şirkete hileli mal transferi oldu.

2000’LI YILLARIN ORTASINDA ORTAYA ÇIKTI

Demir ve Erbarlas kardeşlere ait inşaat şirketlerinin birleşmesi ile kurulan KC Grup bilhassa 2000’li senesinin ortalarında adından söz ettirdi. TOKİ’nin bir dizi projesini üstlenen şirket, binlerce konut inşa etti. Bir vakit evvel ağır bir mali krize giren KC Grup şirketleri şimdilerde icra takipleri ve iflas davaları ile boğuşuyor. Şirketler ile alakalı, alacaklıların açtığı davalar devam eder iken eski ortaklar arasında da bir dizi davanın bulunduğu anlaşıldı. Kritik bir davanın da Hızır ve Selahattin Demir kardeşler tarafından, Sarphan Finans Park projesini inşa eden kardeşlerine karşı açtıkları belirlendi.

GİZLİ ORTAKLIK YAPTIK

Demir kardeşler, Sarphan Finans Park projesini üstlenen kardeşleri Alaaddin Akar’a karşı Ankara 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açtıkları davada mühim verilere paylaştı. Mahkemeye yasenean dilekçelerde, KC Grup’un mali sıkıntıya girmesi ile eş güdümlü, gayrimenkulleri ve işlerini kardeşleri Akar’a ait bulunan Yeni Sarp (Yeni Sarp İnşaat Madeni Yağlar Petrol Ürünleri Turizm İthalat İhracat Tic.ve San. Limited Şti.) şirketine aktardıklarını açıkladı. Demir kardeşler, Akar ile saklı ortak olduklarını, aralarında gerçekleştirdikleri sözleşme ve protokollerin bulunduğunu kaydetti. İddiaya göre, Alaaddin Akar, kardeşleri ile gerçekleştirdikleri anlaşmanın gereklerini yerine getirmedi; kendilerine yapılması gereken ödemeleri yapmadı. Dosyaya giren belgelere göre Akar’ın şirketine arsa, arazi ve dairelerden meydana gelen 100 gayrimenkulün devri yapıldı.

MERSİN’DE ELEKTRİKÇİYDİ

Sarphan Finans Park projesini de kendilerinin geliştirdiğini savunan Demir kardeşler, TOKİ’ye gerçekleştirdikleri telkinler sonucu, Sarphan Finans Park projesinin Yeni Sarp’a verildiğini savundu. Dava dilekçelerinde Yeni Sarp şirketinin oldukça evvel Mersin’de elektrik işleri yapan ufak ölçekli bir firma bulunduğu belirtildi.

ARAMIZDA BİR ORTAKLIK YOK

Alaaddin Akar ise, mahkemeye tanıttığı savunma dilekçelerinde kimse ile bir ortaklığının olmadığını, kardeşlerine de bir borcu olmadığını öne sürdü. Akar savunma dilekçelerinde kısacası “Davacılar ile bir ortaklık ilişkim yok. Dava haksız ve hukuki dayanaktan yoksun. Aramızda hiçbir resmi sözleşme yok. Aramızdaki kardeşlik hukuku sözleşmesi de bir ortaklık sözleşmesi değil. Tamamen kardeşlik duyguları ile imzalanan bir sözleşmesi” dedi.

ŞİRKETLERİN İÇİ BOŞALTILDI

Demir kardeşlerin açtığı davadan haberdar bulunan eski ortak Tahir Erbarlas’ın da mahkemeye başvurdu anlaşıldı. Erbarlas, davaya müdahil oldu. Fakat tam da bu vakitçte Demir kardeşler, kardeşleri İhsan Akar’a karşı açtıkları davadan feragat etti. Feragat kararının, ailevi bir amaçla alındığı kaydedildi. Tahir Erbarlas ile eş güdümlü bir başka alacaklı Özlem Doğan-Nihat Sarıgüzel ikilisinin asli müdahil bulunduğu dava ise halen devam ediyor. Erbarlas, mahkemeye yaptığı başvuruda, Demir kardeşler ile KC Grup’ta ortak olduklarını hatırlatarak kısacası “Eski ortaklarım, benim de payım bulunan gayrimenkulleri kardeşlerine devretmiş. Bunu da kendileri açtıkları davada itiraf ediyor. Bu hal yolsuzluk gerçekleştirdiklerinı meydana koyuyor. Bu yapılanlar, hem kendi şirketlerinin hem benim şirketimin sebep iflas ettiğini de meydana koyuyor” dedi.

RAPOR: HİLELİ MAL AKTARIMI OLDU

Eski ortaklar arasında karşılıklı suçlamalar ve davalar devam eder iken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dbulunandırıcılık Bürosu da KC Grup’un eski ortakları ve birtakım yöneticileri ile alakalı ‘hileli iflas’ ve ‘dbulunandırıcılık’ suçlamasıyla tahkîkat açtı. Anılan tahkîkatda sona gelindiği öğrenildi. Savcılık tahkîkat dosyasına iki bilirkişi raporu girdi. Bilirkişiler Yalçın Avşar ve Fahrettin Alişar imzalı 29 Aralık 2015 tarihli raporda mühim bir değerlendirme yer aldı. Raporda, Hızır ve Selahattin Demir kardeşlerin, malvarlığını hileli yöntemlerle kardeşlerine ait şirkete (Yeni Sarp) aktardığı kaydedildi. Raporda, bu halun KC Gruba bağlı şirketlerin iflasına sebep bulunduğuna işaret edilerek “Bu fiillerin hileli iflas ve dbulunandırıcılık kapsamında değerlendirilmesi gerektiği görüş ve kanaatine varılmıştır” denildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR