Kipa Yeni Sahibine Kavuşuyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Güney Kore operasyonunu 6.1 milyar dolara satarak ülkeden çekilen İngiltere’nin en büyük perakende zinciri Tesco, Türkiye’deki zenginliği Tesco Kipa’ya ait 10 mağazayı da Beğendik’e devrediyor. Kulislerde konuşulanlar, bir süredir devam eden flörtün toplam bedeli 40 milyon TL tespit edilen mağazaların satışıyla sonuçlandığı yönünde.
Edinilen verilere göre, Beğendik’e satılan mağazaların devir prosedürü de 1 ay içerisinde gerçekleşecek. Tarafların el sıkışmasıyla anlaşmanın detayları da meydana çıkarken, Beğendik’in 4 ayrı kentteki mağazaları devralacağı öğrenildi.

SATIŞLA ANKARA’DAN ÇIKMIŞ OLACAK

10 mağazanın biri Mersin, biri Tarsus ve biri Denizli’de bulunurken, diğerlerinin tamamı Ankara’da. Beğendik, Ankara’daki 1 mağaza ve Mersin’de gayrimenkullerin sahibi Tesco Kipa’nın kiracısı şeklinde etkinlik gösterecek. Söz hususu satış gerçekleştiğinde Tesco Kipa’nın Ankara’daki bütün tabelaları inmiş olacak.

Geçtiğimiz sene Alman Real’in Türkiye operasyonunu da satın alan Beğendik’in planı ise Ankara’daki 2 mağazaya Beğendik, kalan 8 mağazanın tamamına Real tabelası asmak.

tesco-kipa-larin-yeni-sahibi-belli-oldu-7672605_x_9241_o[1]

Geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarından çıkacağı iddiaları gündeme getirilen Tesco Kipa yetkilileri bir açıklama yaparak bu tür bir planın olmadığını, yalnızca stratejik şeklinde oldukça kârlı duruma gelmek amacıyla verimli olmayan mağazaların satışına yönelik görüşmeler yapıldığını belirtmişti.

Söz hususu satışın da bu stratejiyi doğrular kalitede bulunduğu ilgi çekerken, Tesco Kipa’nın kuvvetli bulunduğu Ege Bölgesi’ne yoğunlaşmayı planladığı belirtiliyor.

Tesco Kipa’dan dün uygulanan bildirimde da satış hususu ile ilgili ilerleme olursa duyuru uygulanacağı belirtildi.

TAMAMI İÇİN MASAYA OTURABİLİR

Anlaşma şuanlık 10 mağazayı kapsasa ve Tesco Türkiye’den çekilmeyeceğini açıklasa da Beğendik’in yeni bir teklifle yine masaya oturabileceği dile getiriliyor.

Buna göre, şirket, önümüzdeki zamanlarda 172 mağazası tespit edilen Tesco Kipa’nın tamamına talip olabilir. Bu yönde bir satış gerçekleşmesi ise Real şubeleri dahil toplam 60 seviyesinde mağazasıyla ve 1.5 milyar TL’nin üstünde cirosuyla sektörde 4’üncü sırada tespit edilen Beğendik’in yerini değiştirebilir.

Tesco Kipa’nın pazar sayısal değeri ise 2.5 milyar TL seviyesinde.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR