Kırdığı Camın Parasını Ödemek İçin Otomobile Not Bıraktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul’da yüksek bir duvara çıkan kedisini almaya çalışırken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe’nin otomobilinin ön camını kıran kişi, zararı karşılamak hedefiyle bıraktığı notla aracın sahibine ulaştı.

“ÖN CAMIMIN TAMAMEN KIRILDIĞINI GÖRDÜM”

Otomobilini park edip bölgeden ayrıldığını bildiren Boztepe, “İki gün vakitn işlerimi hallettikten sonra Çanakkale’ye dönmek amacıyla aracımın yanına gittim. Kapıyı açmaya çalıştığım sırada otomobilimin ön camının tamamıyla kırıldığını gördüm.

“SİLECEĞİMİN ALTINDAKİ KAĞIT DİKKATİMİ ÇEKTİ”

İnceleme yapar iken sileceğin altındaki bir kağıt ilgimi çekti” dedi.

“TÜM MASRAFLARI KARŞILAYACAĞIM”

Boztepe, “Merhaba, kedimi kurtarmaya çalışırken ağaçtan otomobilinizin üstüne düşbütün. Bütün masrafları karşılayacağım. Çok özür dilerim” yazısı ile bir cep telefonu numarası tespit edilen notu gördüğünde gerektiğince şaşırdığını dile getirdi.

insanlik-olmemis-kirdigi-camin-parasini-odemek_x_8183027_8274_z1[1]

Nottaki numarayı arayıp aracının camını kıran kişiyle buluştuklarını izah eden Boztepe, şu şekilde devam etti:

“KEDİYİ KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN ÖN CAMIN ÜZERİNE DÜŞMÜŞ”

“Hemen arabayı bıraktığım yerin beraberinde aşağı yukarı altı metre yüksekliğinde bir duvar var. Bu dostın kedisi o bölgeye çıkmış. Kedgüzel kurtarmak amacıyla yandaki ağaçtan o duvara tırmanmaya çalışırken tam da otomobilin ön camının üstüne düşmüş. Cam kırılmış, sonra da bu notu bırakmış.

“CAMI YAPTIRDI, TÜM MASRAFLARI KARŞILADI”

Durumu anlatıp ve cep telefonu numarasını yazdığı notu bırakmış. Kendisini güzel ve genç bir çocuk. Camı yaptırdı, bütün masrafları karşıladı.

“BU ARKADAŞ KENDİSİNE SORUMLULUK EDİNMİŞ”

Normalde bu tür bir halde camı geldiği zaman kırık bulursun, onunla uğraşırsın. Ne olduğunu, nasıl olduğunu da takip etmezsin. Bu dost kendine mesuliyet edinmiş.”

“YAĞMURDAN ISLANINCA YENİSİNİ YAZMIP BIRAKMIŞ”

Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe, camı kıran bireyin bıraktığı notun bir vakit sonra yağmurdan ıslandığını, fazla sonra yenisini yazıp sileceğin altına koyduğunu öğrendiğini ifade etti.

“YAĞMUR GİREBİLECEK YERLERİ CAM MACUNUYLA KAPATMIŞ”

Günümüzde bu tür durumların fazla seyrek görüldüğünü altını çizen Boztepe, “Kırık camdan aracın amacıylae yağmur suyunun girebileceği yerleri cam macunuyla kapatmış. İlginç bir olay. Esasında olması gereken bir şey. Herkesin, bir başkasına verilen zararları ve mağduriyetleri takip edip onu gidermesi gerekiyor” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR