Kıyafete Az Para Harcama Yolları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kadınlar için moda ve giyim vazgeçilmez öneme sahip. Her sezon dönemin trendleri ile güncellenen koleksiyonlar ve cezbedici vitrinler kadınların alışveriş dürtülerini harekete geçirmeye yetiyor. Kadınların en çok para harcadığı alan modadır desek yalan olmaz. Ancak artık devir değişti.

Artık devir, bir giydiğini bir daha giymeme, her gün için ayrı bir kıyafet satın alma devri değil. Bu yüzden de kıyafet alırken, daha doğrusu bunlara para harcarken biraz daha temkinli olmakta fayda var. Zaten sırf moda diye dünyanın kıyafetini ya da trend diye saçma sapana aksesuarlara elinizdeki tüm parayı vermek çok da akıllıca gelmiyor bana.

Elbetteki kıyafet bir ihtiyaçtır. Özellikle de her gün dışarı çıkan, iş dünyasında olan kadınlar için oldukça zaruri bir ihtiyaç da diyebiliriz. Ancak planlı bir bütçe, doğru parçalara yatırım yaparak ve elbette gereksiz alımların önüne geçerek bu alışkanlığa dur diyebilirsiniz.

1) Gardırobunuzu Düzenleyin

Gereksiz kıyafet alışverişine dur diyebilmenin ilk şartı gardırobu düzenlemekten geçer. Bunu elbette her alışverişte yapmayacaksınız. Örneğin, yaz alışverişine çıkacağınız zaman ya da sonbahar kış alışverişi öncesinde yapabilirsiniz.

Malum yaz sezonu bitti sayılır. Haliyle sonbahar kış sezonuna geçeceğimiz için şu sıralar alışveriş zamanı. Aslında gardırobunuza göz atmanın da tam zamanı. Fazla zaman kaybetmeden sonbahar kış kıyafetlerinizi gözden geçirin. Hatta bunu yanınızda zevkine güvendiğiniz birkaç arkadaşınızla da yapabilirsiniz. Böylece arkadaşlarınızda kıyafetleriniz hakkında görüş bildirerek yeni sezon trendlerine uygun olup olmadığı hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilirler.

Kıyafetlerinizi ayırın ve giymeyeceklerinizi asla tekrar dolaba kaldırmayın. Giyeceklerinizi yerleştirdikten sonra eksiklerinizi belirleyin ve ona göre alışveriş listenizi hazırlayın. Uyguladığınız bu yöntem sayesinde tekrar eden gereksiz alışverişlerin de önüne geçmiş olursunuz.

2) Klasik Parçalara Yatırım Yapın

Kaliteli ve klasikleşmiş parçalar olan beyaz gömlek, siyah stiletto ve trençkot gibi parçalara yatırım yaparken bütçeniz dahilinde en kaliteli olana yönelin.

Bu tür parçalarla sonsuz kombin seçeneği yapabilme şansınız olduğu için alışveriş yaparken klasik parçalara ve klasik renklere yönelmeyi tercih edin.

3) Outlet’lere Mutlaka Uğrayın

Outlet’ler bir önceki sezon ürünlerini oldukça indirimli fiyatlara bulabileceğiniz yerler.

Outlet mağazalar çoğu zaman şehrin dışında yer alsa da sezon alışverişi için üşenmeyip buralara göz atmanızda fayda var.

4) İndirimleri Takip Edin

Unutmayın bir ürün yeni sezonda her zaman çok daha pahalıya satılır. Bu sebeple de alışveriş yapacağınız zaman 2 katı fiyat ödememek için ilk çıkan kıyafeti almamaya özen gösterin. Tabii bir ürün alacağınızda da sırf indirimde diye de almamak gerek. Bu ikisi arasındaki denge çok önemli.

Malum indirim alışverişine çıkmak kadınlar için çok tehlikeli. İndirimde diye bedenlerine uymayan kıyafetleri dahi alabilecek kadar gözleri dönebiliyor. Bu arada indirimlerin sezonluk olduğunu da unutmamanızda fayda var. Yani yaz sezonu bitiminde indirimden alacağınız kıyafetler de yazlık olacak ve yaklaşan kış sezonunda siz onu kullanamayacaksınız.

Elbette ihtiyacınız olan ürünleri bu indirimden yararlanarak almanın da tam zamanı! Bu yüzden ihtiyaçlarınıza göz atın.

5) Tadilat ve Yenileme İşlemlerine Özen Gösterin

Terziye götüreceğiniz kıyafetler kilo verdiğiniz için daraltılmaya ihtiyacı olan bir pantolon da olabilir, kıyafetinize başka bir görünüm vermek de olabilir.

Bu noktada size önerilemiz; zayıfladığınız için üzerinize bol gelen kıyafetlerinizi, ya da geri dönüşüm yapabileceğiniz kıyafetlerinizi tekrar gözden geçirmeniz ve bunun için kendinize iyi bir terzi seçmeniz. Çok severek aldığınız ya da çok iyi bir kumaşa sahip olduğunuz fakat olmayan kıyafetlerinizi atmak çok akıllıca olmasa gerek.

Zaten bu tarz kıymetli parçaları atmaya da kıyamazsınız. Bu yüzden mutlaka güvendiğiniz bir terziye olmayan pantolonunuzu ya da ceketinizi vs. tadilat yaptırmanız en doğrusu olacaktır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR