Komandolara Niksar’da Davullu Zurnalı Karşılama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yaklaşık 16 aylık geçici vazife amacıyla Ağrı’da bulunan, Tokat’ın Niksar eyaletinde konuşlu Köklüce Jandarma Komando Taburu, vazife dönüşünde davul-zurnayla karşılandı.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR

Görevden dönen Köklüce Jandarma Komando Taburu’nu yurtdaşlar tabur girişinde davul-zurna eşliğinde, sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılayarak çiçekler verdi. Duygulu anların yaşandığı karşılama programında, Tabur Komutanı Yarbay Haydar İrban, askerlere komando yemini ettirdi.

“BU ÜLKENİN BERABERLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAK”

Asker yakınlarının da katıldığı karşılama sebebiyle taburun varolduğu binanın önündeki alanda merasim düzenlendi. Burada konuşan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, “Bize emanet bulunan bu yurt evlatlarının burnu bile kanamadan, namusuyla, şerefiyle en şık biçimde vazifelerini yapıp birliklerine kavuşmalarından sevinç duydum. Kahraman askerlerimiz hepiniz yuvanıza hoş geldiniz. Sizler 16 ay süresince orada büyük bir kahramanlıkla cesaretle büyük bir özveriyle ülkemizin serhat boylarından bulunan buradan fazla uzakta bulunan ailenizden sevdiklerinizden fazla uzak bir biçimde özveriyle vazife yapıyorsunuz ve terör örgütüne karşı birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize kastetmiş bulunan düşmanlara karşı çelik gibi durdunuz. O yönden 16 ay süresince sizin verdiğiniz hizmet ülkemiz amacıyla fazla önemlidir. Sizin özveriniz kahramanlığınız fedakarlığınız bu ülkenin birliğini bütünlüğünü koruyor. Bu özveriniz hiçbir vakit unutulmayacak. Bizler de aileleriniz gibi sevinçliyiz, buraya sağ salim dönmenizden ötürü mutluyuz. İnşallah sizler çelik gibi durduğunuz prosese bu ülkeye hiç kimseye kast edemeyecektir, bu ülkenin birliğini beraberliğini hiç kimse bozamayacaktır” dedi.

kinali-kuzular-donus-yolunda-davul-zurnayla_x_8999276_401_z41

NİŞANLI ÇİFT 16 AY SONRA BULUŞTU

Törende ilaveten nişanlı bir çiftin buluşması ise duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan da duygu dolu konuşmasında, “Gözümüzün nuru askerlerimiz hepiniz Niksar’ımıza hoş geldiniz, Tanrı sizi daim eylesin, Rabbim sizlere sağlık sağlık versin” ifadelerini kullandı.

Törene ilaveten Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Yavuz, TEM Şube Müdürü jandarma Yarbay Ahmet Kaya, Jandarma Albay Milbay Şahin, Köklüce Komando Tabur Komutanı Yarbay Haydar İrban, resmi daire müdürleri ile yurtdaşlar katıldı. Tören bölümünde ilaveten komandolar amacıyla kurban kesildi, dualar edildi ve kavurma pilav yenildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR