Koronavirüs Nedeniyle Premier Lig İptal Olacak Mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dünyanın yayın geliri en yüksek olan ligi olan İngiltere Premier Lig’de koronavirüs sebebiyle ertelenen ligin tamamlanamaması halinde kulüplerin 750 milyon poundluk alacakları konusunda yayıncı kuruluşlarla ciddi bir problem yaşayacağı belirtiliyor.

İngiliz gazetesi Daily Mail, İngiltere Premier Ligi’nin yayıncı kuruluşu olan Sky Sports ve BT Sport ile kulüpler arasında liglerin başlayamama kararı verilirse büyük bir ekonomik savaş çıkacağını yazdı. Premier Lig’deki her kulüp için yaklaşık 750 milyon poundluk ödeme beklendiği ve yaşanan belirsizliğin taraflar arasında ciddi husumetlerin doğacağını işaret ediyor.

BİR SONRAKİ YAYIN İHALESİNDE TELAFİ EDİLEBİLİR

Yaşanan belirsizliğin yayıncı kuruluşun vaatlerini yerine getirememesine sebep olacağı belirtilen haberde her kulübe yaklaşık 37 milyon pound olarak belirlenen ödemenin gecikmesini özellikle en üst seviye kulüplerin kabul etmeyeceğinin altı çiziliyor.

Çözüm önerisi olabilecek bir diğer ihtimalin ise bu sezon yaşanabilecek kaybın bir sonraki yayın ihalesinde telafi edilebileceği yönünde olduğu ifade ediliyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR