Köylülerden Kaymakamlığa ‘Metreli’ Gönderme

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Batman’ın Sason eyaletinde köprünün uzak olması sebebiyle derme çatma bir tahta köprü yaparak çayın üzerinden karşıya geride bıraktığımız ve her gün ölümle burun buruna gelen köylüler, kaymakamlığın “Köye 800 metre uzaklıkta köprü var, kullanmıyorlar” açıklamasına metreyle ölçüm yaparak göndermede bulundu.

ELLERİNE METREYİ ALIP ÖLÇÜM YAPTILAR

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) Sason merkeze aşağı yukarı 5 kilometre uzaklıkta tespit edilen Tekevler ve Zafer Mahallelerinde yaşam sürdüren yurttaşların hem okula ve işlerine yetişebilmek hem de yaban hayvanlarından korunabilmek amacıyla köylerinin yanından geride bıraktığımız Sason Çayı üstüne gerçekleştirdikleri derme çatma bir tahta köprüyle karşıya geçip, ömürlerine rizikoya attıklarına dair haberi üstüne İlçe Kaymakamlığı yetkilileri, “Köye 800 metre uzaklıkta köprü var, kullanmıyorlar” açıklaması yapmıştı. Bunun üstüne ellerine metreyi alarak ölçüm yapan Zafer Mahallesi sakinleri, köy ile köprü arasındaki uzaklığı 2 bin 400 metre, kendi gerçekleştirdikleri köprüye uzaklığı ise 350 metre şeklinde ölçtü.

”HER AN BİRİLERİ SUYA DÜŞÜP ÖLEBİLİR”

Köy yolunun kışın balçıklu bulunduğunu ve servisler köye gelip öğrenci almadığı amacıyla köprü gerçekleştirdiklerinı bildiren köy sakinlerinden Yaşar Çetin, “Yolu metre ile ölçtük, normal köprüden köy meydanına kadar aşağı yukarı 2,5 kilometre uzaklık var. Su yükseldiği vakit o uzaklığı her gün yürümek mecburiyetinde kalıyoruz. Köy yolu balçık ve çukurlu bulunduğu amacıyla vasıtalar öğrencileri köyden alamıyor. Bu yüzden kendi imkanlarımızla tahtadan köprü yaptık ve bu uzaklığı düşürdük. Öğrencilerimizi buradan servislere yetiştiriyoruz. Yaptığımız köprü dayanıklı değil, fazla tehlikelidir. Her an birileri bu suya düşüp ölebilir. Buraya köprü yapılmasını istiyoruz” dedi.

”ÖĞRENCİLERİ TEK BAŞINA GÖNDEREMİYORUZ”

Necati Çetin ise, öğrencilerin yolda beklediğini ve köyden gelerek tahta köprünün yanından öğrencileri birer birer karşıya geçirdiklerini anlatarak, “Köy yolu balçıklu ve sorunlu bulunduğu amacıyla vasıta köye girmiyor. Öğrencileri de tek başına gönderemediğimiz amacıyla yaptığımız kısa uzaklıkli köprüden geçiriyoruz. Aksi halde öğrenciler 2,4 kilometre yürümek mecburiyetinde kalacak. Dağlık alan bulunduğu amacıyla korkuyoruz. Kurt var, köpek var, yalnız başlarına onları gönderemiyoruz” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR