Kuru Saçlar için Canlandırıcı Saç Maskeleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kuru Saçlar

Saçlarınız kuru ise eminim saç düğümlenmesi, saç kırıkları ve sertlik sorunu ile karşılaşmışsınızdır. Hal böyle olunca kendinizi iyi ve güzel hissetmeniz imkansız hale geliyor. Saçlar dış faktörlerden çok etkilenir,, donuk ve kuru saçların en önemli sebebi, güneş ve föne aşırı maruz kalma, klima ve sert kimyasal şampuanlardır.

Böyle olunca beslenmeniz ve aynı zamanda saçınızı da beslemeniz büyük önem taşımakta. Kuru saçlara için ev yapımı canlandırıcı saç maskelerini denemenizi öneriyoruz…

1. Sıcak yağ maskesi

Sıcak yağ maskesi uygulaması asırlardan beri uygulanan bir maskedir. Eğer sıcak yağ ile saçlarınızı ve kafa derinizi ovalarsanız, kafa derinizde kan dolaşımı artacaktır. Bunun yanında yağ saçınızı kökten uca besleyerek canlanmasını sağlar.

Maskeyi doğru uygulamak için bilmeniz gerekenler:

Malzemeler: Saçı besleyecek bir bitkisel yağ seçebilirsiniz. Örneğin hindistan cevizi, badem veya zeytinyağı.

Uygulanışı:

Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak yeteceğini düşündüğünüz kadar yağı bir tencereye koyun.
Yağı hafifçe ısıtın. Sadece ılınmış yağa ihtiyacınız var. Elinizin dayanacağı ve eliniz ile sürebileceğiniz sıcaklığa getirmeniz gerekmektedir.
Doğru sıcaklığa ulaşan yağı avuç içinize parmağınız yardımı ile alarak avucunuzun içine yayın.
Elinize aldığınız yağı kafa derisine masaj yaparak uygulayın. Kafa derisi bittikten sonra kökten uca masaj yaparak uygulayın.
Bu şekilde saçınızın diplerine ve saçlara masaj yaparak 15 dakika bu maskeyi saçınıza uygulayın. En az 2 saat boyunca bekletin. Hatta daha iyi sonuçlar almak için saçınızı iyice sararak sabaha kadar da bekletebilirsiniz.
Saçınızın bekleme anı bittikten sonra hafif bir şampuan ile yıkayın.
Başlangıçta kuru saçlar için haftada üç kez sıcak yap masajı yapılabilir. Sonrasında haftada bir kez tekrarlayabilirsiniz.

2. Kuru saçlar için sirke maskesi

Sirke saçlara form kazandırmak için kullanılan en eski malzemelerden biridir. Tırnakların ve saçın üzerinde bir katman oluşturarak dış etmenlerden korurken parlamasını sağladığı Romalılar tarafından keşfedilmiştir. Üzüm ve elma sirkesi saçın üst katmanına etki ederek oluşturduğu yüzey ile saçların kırılmasını önlerken, kuruluğunu gidermeye de yardımcı olur. Aynı zamanda cildin pH dengesini düzenleyerek kafa derisindeki kaşıntıyı da önler.

Kuru saçlar için sirkeli durulama yöntemi nasıl kullanılır?

Nelere ihtiyacınız var?

Beyaz sirke veya elma sirkesi – 1 su bardağı
Su – 3-4 dört su bardağı

İşlemin uygulanışı:

Durulama işlemi için su ile sirkeyi karıştırın,
Saçınızı yıkayıp, eğer kullanıyorsanız saç kremi de kullandıktan sonra sirke ile durulayın.
Uyguladığınız sirkeli suyun saçlarınıza iyice işlemesi için saç diplerinizden ucunu kadar masaj yapın.
Sirkeli suyu durulamadan bir kaç dakika bekleyelim. Sonra suyla durulayalım ve saçı havlu ile kurulayalım.

Uyarılar: Sirke kuru saç diplerine etki yapsa da çok fazla kullanıldığında saçı kurutur. Bu nedenle saçınızı sadece haftada bir kaç kere sirke ile durulayın. Sonrasında miktarını azaltarak uygulamalısınız. Durulama sırasında gözlerinizi yakabileceğinden gözlerinizi kapalı tutmanızı öneririz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR