Liseyi güçlükle üniversiteyi birincilikle bitirdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hatay’da zayıf dersleri yüzünden lise diplomasını güçlükle alan Abdo Tokgözoğlu (25), hocaları ve dostlarının desteği sayesinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü ile üniversiteyi birincilikle bitirdi.

Tokgözoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oldukça evvel iki üniversitede eğitim gördüğünü, ardından Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) okurken yatay geçişle SAÜ’ye yaklaştığını anlattı.

Lise hayatında fazla kötü devre geçirdiğini altını çizen Tokgözoğlu, “Üniversiteyi kazandım ancak mezun olamıyordum zira 10 zayıfım vardı. Diplomayı alamıyordum. Üniversiteyi kazandıktan sonra dost çevrem değişti. Lisede dağınık çevrem vardı. Ondan kurtulduktan sonra buna karar verdim zira lise hayatımda ailem fazla üzüldü, onun karşılığını vermem gerekiyordu” olarak konuştu.

Üniversitede ilk olarak diferansiyel denklemler dersine girdiğini, dersten sonra hocasına “Burada okul birincisi olacağım” dediğini bildiren Abdo Tokgözoğlu, “Akşama gittim, bunu bir yere yazdım ve okul birincisi oldum. Okul birinciliği kusursuz bir duygu. Bu kadar mutlu olacağımı hiç düşünmemiştim. Ailemi bu kadar heyecanlandırmak, mutlu etmek fazla büyük duygu” ifadesini kullandı.

SAÜ’ye 1,5 ay geç başladığını, açığı kapamak amacıyla günde 16 saat ders çalıştığını dile getiren Tokgözoğlu, tatil yapamadığını söyledi.

Abdo Tokgözoğlu, hocalarının kendine fazla destek olduğunu ifade ederek, “Onlara fazla fazla teşekkür ediyorum. Burada diri durabildiysem hocalarım ve birtakım dostlarım sayesinde, bana fazla destek oldular” olarak konuştu.

Yüksek lisans gerçeklştirmeyi hedeflediğini altını çizen Tokgözoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Amerika’da yüksek lisans bursu ‘fulbright’ amacıyla mülakata girdim, sonuç vermesini bekliyorum. Eğer olumsuzluk olursa askere giderim. Olmazsa yüksek lisans amacıyla tekrar müracaat yapacağım. Amerika’dan yeni geldim, orada 7 ay kaldım. Üstten ders almıştım, devre boşaltmıştım. Dil eğitimi bundan dolayı Amerika’da vakit geçirdim. Şimdi de TOEFL sınavına hazırlanacağım, kazanırsam tekrar Amerika’ya gedeceğim. Öğrencilere tavsiyem, hafta içerisinde hiç ders çalışmıyoruz. Sürekli dışarıda dolaşıyoruz. Sosyal etkinlik tabii olacak ama derslerimize yoğunlaşmamız gerekiyor diye düşünüyorum.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR