LYS’de son maraton başladı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da uygulanan imtihan, bin 469 binada 420 bin 732 adayın katılımı ile gerçekleştirilecek. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika vakitcek.

LYS-2’de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika yanıtlama zamanı verilecek. Öğrenciler ayrı soru kitapçıklarındaki testler amacıyla tek yanıt kağıdı kullanacak.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güven kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin saatinde uygulanabilmesi amacıyla sabah erken saatlerden itibaren imtihan yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve imtihan görevlilerinin üstleri güven görevlileri yönünden elle ve dedektörlerle arandı. Adaylar, sıra numaralarının varolduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı imtihanda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki lüzumlu yerler adaylarca doldurulduktan sonra imtihan başladı.

Sınav esnasında adayların kısa bir vakit amacıyla bile olsa salondan çıkmaları yasaklandı. Her ne sebeple olursa olsun imtihan salonundan ayrılan aday, imtihana devam edemeyecek.

– Son imtihan yarın

Edebiyat-coğrafya imtihanı (LYS-3) ise yarın yapılacak. Sınav, 2 bin 532 binada 772 bin 734 adayın katılımı ile yapılacak. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika vakitcek. LYS-3’te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika yanıtlama zamanı verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika yanıtlama zamanı verilecek.

Edebiyat-coğrafya imtihanı (LYS-3) ile bu sene düzenlenen bütün LYS’ler sonuçlanmış olacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR