Memur Alımlarında Yaş Sınırlaması Değişiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mahalli idarelere ilk defa atanacaklar ile belediyelerin itfaiye ve zabıta teşkilatlarına işçi alınmasına dair şartlar üç ayrı yönetmelikle meydana koyuldu. Mahalli Idarelere Ilk KEZ Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği, Belediye Itfaiye Yönetmeliğinde Farklılık Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Belediye Zabıta Yönetmeliğinde Farklılık Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, belediyelere zabıta memuru ve itfaiye eri, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile ulusal idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara memur personel alımları yeni düzenleme kapsamında yapılacak.

MEMUR ALIMLARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞNIN İZNİYLE YAPILACAK

Yeni yönetmeliğe göre ulusal idareler, atama yapmak istedikleri kadro unvanı ve sayıları hedefiyle İçişleri Bakanlığından izin alacak. Personel alımı hedefiyle idare bünyesinde 5 kişilik sınav komisyonu oluşturulacak. Sınav ile ilgili bütün işlemler bu komisyon açısından yürütülecek.

Başvurular 15 Gün Evvel Açıklanacak

Atama yapılacak memur kadroları ve aranacak nitelikler ülke genelinde yayın yapan bir gazetede, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü internet sitesinde, ilgili ulusal idarenin internet sitesinde ve Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde başvuru tarihinden en az 15 gün öncesinde duyurulacak.

İdare, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlayarak sıralayacak. Atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday, sınava çağrılacak. Sınavlar, yazılı ve sözlü olacak. İtfaiye eri kadroları hedefiyle ayrıca uygulama sınavı da yapılacak.

Ortalamaya Göre Hesaplanacak

Atamaya esas başarı puanı, idare açısından yapılan yazılı ve sözlü giriş sınavı puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek. Belediye, itfaiye ve zabıta alımlarıyla ilgili öncesindeki yönetmeliklerle 25 şeklinde belirleme edilen yaş sınırı, “Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak” şeklinde düzenlendi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR