Memurlara Ne Kadar Zam Yapılacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Memur zamları beklendiği kadar çıkacak mı? Tüm memurlar tarafından merak konusu oldu. Memur Ocak ayında %3 zam ve enflasyon farkı alacak. Toplamda 3 ayrı zam alacak olan memur, bir zamıda sözleşme ile alacak.

Memur Zammı

Yaklaşık 3 milyon memurun beklediği 2012 memur zamları belli oldu. Memurlar mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme ile belirlenmesine ilişkin düzenlemenin ardından, yapılacak olan kanun tasarısı ilgi odağı oldu. Tasarı şu anda Başbakanlık’ta ve henüz yayımlanmayan bu tasarı için çalışmalar devam ederken memurlara yönelik yapılan bu tasarıdaki zam ayrıntıları basına sızdı. Sonuç itibariyle memurlar 3 farklı zam alacaklar.

Memurlara Ne Kadar Zam Yapılacak?

Memurlara yapılacak olan 15 ocak zammı 6 aylık zam ve enflasyon farkı olarak verilecek. Toplu sözleşme sonucu yapılacak zam ise en çok merak edilen ve memura ilaç gibi gelecek olan zam olarak bekleniyor.

Beklenen toplu sözleşme yasası beklendiği gibi büyük olasılıkla Ocak ayında Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasa haline gelecek. Toplu sözleşme yasasının henüz çıkmaması ve yasa haline gelmemesinden ötürü memura yapılacak olan 2012 zammı için farklı bir formül bulundu. Bu formüle göre memura 15 ocak tarihinde geçici zam yapılarak memurun zammını alması sağlanarak mağdur olması engellenecek. Bu zammın ardından en önemli zam ise toplu sözleşme ile alınan zam olacak. Toplu sözleşmede verilen zam memuru düze çıkaracak olan zam olacağı düşünülüyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR