Metin Feyzioğlu’na İstifa Çağrısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Avukatlığın ve hukukun problemleri boyu aşmışken hiç kimse oturup Türkiye Barolar Birliği altında politika yapmaya kalkmasın” dedi.

Canduran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu, genel seçimlerin sonrasında sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla “tarafsızlığını kaybettiği” gerekçesiyle istifaya çağrı ettiklerini belirtti.

Fevzioğlu’nun sosyal medya üzerinden CHP’ye yönelik kurultay çağrısı yaptığını anımsatan Canduran, “Sayın Başkan, Barolar Birliği Başkanlığı sırasında bir partinin delegesi olması vasfıyla siyasi bir açıklama yapıyor. Bir partinin inanılmaz kurultay yaparak başkanlık seçimini, kadroların değişmesini istiyor. TBB Başkanı’nın görevleri arasında bunu görmedik, avukatlık kanununa baktığınızda bu tür bir şey yok” diye konuştu.

Hakan Canduran, Feyzioğlu’nu politikate destekleyebileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Eğer bu tavrına devam edecekse, politikate kendisini her vakit destekleriz, başarılar dileriz ama bir Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ile bir partinin kurultay yapma arzusunda bulunmasını birbiriyle uyumlu görmüyoruz. Mesleğin problemleri bu kadar büyümüşken orada politika yapılmasını değil, mesleğimizle alakalı problemler ile ilgilenilmesini istiyoruz. Avukatlığın ve hukukun problemleri boyu aşmışken hiç kimse oturup Türkiye Barolar Birliği altında politika yapmaya kalkmasın.”

Feyzioğlu’nun açıklaması

Öte yandan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ise bu tür bir konunun basın huzurunda tartışılmasını doğru bulmadığını belirterek, “Demokratik bir hakkımı kullanarak, birlik görüşmelerinde siyasi partilerin kırmızı çizgilerini meydana koymasını istedim. Seçilirken bir siyasi partiye diyet borcu olanlar, bugün bu borcu hevesle ödemek amacıyla beni istifaya çağırmışlar. Ciddiye almıyorum” açıklamasını yaptı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR