Milliler Arda’nın golüyle güldü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda deplasmanda Kazakistan’ı Arda Turan’ın 83. dakikada attığı golle 1-0 yenik etti.

Karşılaşmaya iki grup da denetimli başlarken, ilk 10 dakikalık bölümün sonrasında oyuna ağırlığını koyan A Milli Futbol Takımı, aradığı golü bulmak amacıyla rakip kaleye yüklenmeye başladı. Hücumda bilhassa Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu’yla etkili bulunan ay-yıldızlılar, buna rağmen ceza kısmı dışından çektiği şutlar dışında pozisyon üretmekte zorlandı.

Maçın 19. dakikasında Hakan Çalhanoğlu, 28. dakikasında Arda Turan ve 45 1. dakikada Ozan Tufan’ın şutlarında kaleci Pokatilov gole izin vermezken, ay-yıldızlılar ilk yarıda gol kaydedemedi.

Türkiye karşısında defansif bir oyun anlayışıyla mücadele eden Kazakistan ise süratli ilerlettiği ataklarla gol aradı. Ev sahibi grupın ilk yarıdaki en mühim pozisyonunda, 35. dakikada Shomko’nun topa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

Maçın ikinci yarısına oyuncu değişikliğiyle başlayan ve topa oldukça çok sahip bulunan A Milli Futbol Takımı, buna rağmen devrenin ilk bölümlerinde istediği pozisyonları bulamadı. Maçın 70. dakikasından itibaren baskısını arttıran ve rakip kalede etkili bulunan ay-yıldızlılar, 73. dakikada Burak Yılmaz’la direğe takılırken, aradığı golü 83. dakikada Arda Turan’la buldu. Maçın kalan kısmında denetimli bir futbolu seçim eden milliler, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İkinci yarının başında hücumda oldukça çok gözüken ve sol kanattan ilerlettiği ataklarla rakip kalede gol arayan Kazakistan, gelişen bölgede yükselen Türkiye baskısıyla defansif bir futbol oynamak mecburiyetinde kaldı. Maçın çapında başarılı kurtarışlar yapan Stas Pokatilov, 83. dakikada Arda Turan’ın şutunda gole engel olamadı.

Karşılaşmanın kalan kısmında skorda bir farklılık olmazken, Türkiye sahadan 1-0 galip ayrıldı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR