Mourinho FIFA’ya Yüklendi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea ile bu sezon şampiyonluğa ulaşan Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, 2012’deki FIFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü amacıyla kendine verdiği oyların değiştirildiğini iddia etti.

İsviçre’nin Zürih kentinde 2 hafta evvel üst seviye FIFA yetkililerinin gözaltına alınmasıyla başlayan ve başkan Sepp Blatter’ın istifasıyla yeni bir ebat kazanan dünya futbolundaki yolsuzluk iddiaları gündemdeki konumunu korurken, Londra ekibinin Portekizli menajeri Mourinho da FIFA’nın 3 sene evvel düzenlediği “seneın teknik direktörü” oylamasında usulsüzlük yapıldığını savundu.

İngiliz basınına konuşan 52 yaşındaki teknik adam, “2012 senesinde finale kalan 3 teknik adamdan biriydim ve biraz farkla 2’nci seçilmem normal görünüyordu. Oylar açıklanınca eski bir futbolcum bana ‘Kesinlikle bir yanlışlık var, ben size oy verdim’ dedi. Birkaç dakika sonra Portekizli bir meslektaşım aradı ve ‘Listede gördüklerine inanma, sana oy verdim’ dedi. Başka bir teknik direktörden de ‘Benim oyumu değiştirdiler’ mesajını aldım” ifadelerini kullandı.

“Oyları kim değiştirdi” sorusunu soran Mourinho, “Federasyonlar mı? FIFA mı? Bu bir oyun değil” diyerek reaksiyon gösterdi.

2012 senesinde uygulanan oylamada İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, oyların yüzde 34,51’ini alarak “seneın teknik direktörü” seçilmişti. Oylamada o devre Real Madrid’i çalıştıran Jose Mourinho yüzde 20,49 ile 2’nci, Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola ise yüzde 12,91 ile 3’üncü sırada kalmıştı. Portekizli teknik adam, Kral Kupası maçını gerekçe göstererek mükafat törenine katılmamıştı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR