Muğla’nın Atıl Tarım Arazilerine Yapılan Havuzlarda Tonlarca Balık Üretiliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Muğla’nın Milas ilçesinde, atıl durumdaki tarım arazilerinde açılan toprak havuzlarda toplam 60 üretici tarafından çipura ve levrek üretiliyor. Pandemi öncesi söz konusu havuzlarda yıllık 9 bin ton üretim yapılırken pandemi sonrası üretim 3 bin tona kadar geriledi.

Milas’ın kırsal Ekinambarı, Avşar, Yaşyer, Savran, İçme mahallelerinde atıl durumdaki tarlalarını değerlendiren köylüler, kurdukları toprak havuzlarda çipura ve levrek üretiyor. Toprak havuzlarda 15 yıldır balık yetiştiren üreticiler, ihtiyacı karşılıyor. Yörede 60 üretici tarafından yılda 9 bin ton çipura ve levrek yetiştirilirken, pandemi nedeniyle son dönemlerde üretim 3’te 2 oranında düştü.

Muğla’nın atıl tarım arazilerine yapılan havuzlarda tonlarca balık üretiliyor

“PANDEMİDE ÜRETİM 3 BİN TONA KADAR DÜŞTÜ”

Milas Su Ürünleri Üreticileri Birlik Başkanı Muhammet Toğuç, kendisinin de 15 yıldır toprak havuzda balık yetiştiriciliği yaptığını belirtip, “Bölgemizde tuzlu su çıkan yerlerde havuzlar açıp, tarlalarda balık yetiştiriyoruz. Daha çok tarıma ve ziraata uygun olmayan yerlerde bu işlemi yapıyoruz. Yer altından çıkan suyu kullanan yaklaşık 60 işletmemiz var. Son dönemlerde girdi maliyetindeki artışlar ve pandemi nedeniyle bölgedeki yıllık toplam 9 bin ton olan çipura ve levrek üretiminde düşüş yaşanıyor. Üretim 3 bin tona kadar düştü. Birlik olarak üretimimizi yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Bunun için de Milas bölgemizde soğuk hava zinciri kurup, balık paketleme yeri ile tüketiciye sağlıklı balık yedirmeyi amaçlıyoruz. Bunu da birliğimizin bulunduğu bir arazide yapacağız” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR