MUSTAFA DURNA MOBİL PAZARLAMAYI ANLATIYOR

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mobil Pazarlama konusuna geçmeden önce biraz kendimden bahsetmek isterim. Ben Mustafa DURNA Üsküdar doğumlu olup 2015 yılından bu yana Dijital Pazarlama sektöründe çeşitli markalara hizmet vermekteyim. Günümüzün teknolojisine ayak uydurmamız gerektiği için 360 derece SEO, Google Ads, Social Ads vb. bölümlerde faaliyetlerimi sürdürüyorum. Akıllı telefonlardan artık her yere ulaşmak oldukça kolay. Mobil alanda internet olmasıyla birlikte her kesimden kişiye kendisini gösterebilir ve ulaşmak istediğiniz kişilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Değişen dünyanın, yeni bir pazarlama modeli olan mobil pazarlama da bu şekilde ortaya çıktı. Günümüzde sıkça konuşulan ve kendini gösteren bir pazarlama şekli olan mobil pazarlamayı daha detaylı olarak ele alacak olursak;

Mobil Pazarlama Nedir?

Bir dijital pazarlama uzmanı olarak günümüz ve gelecek teknolojisi ben ve meslektaşlarım için oldukça önemlidir. Mobil pazarlama da bu alanda gelecek teknolojisi olarak gösterilse de günümüzde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Mobil pazarlama nedir açıklamak gerekirse, mobil pazarlama sistemi, akıllı telefonlar, tabletler gibi teknolojinin ve internetin olduğu her alanda görüntülenen reklam türlerine denilmektedir. Bu alanda reklamları göstermenin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Mobil pazarlama da strateji konusu oldukça önemlidir. Geliştirilebilir teknolojiler arasında bir reklam vermek istenildiğinde hedef alınacak kitle iyi belirlenmelidir. Mobil pazarlama içerisinde SMS, Uygulama tabanlı pazarlama, Lokasyon tabanlı pazarlama, Mobil arama ve mobil görsel reklamları, QR kod gibi farklı stratejiler bulunmaktadır.

Peki, Mobil Pazarlama Neden Önemlidir?

Günümüzde bilindiği gibi her on kişiden dokuzunda akıllı telefon ya da tablet bulunmaktadır. Hatta bazı kişiler de bu durum ikişer, üçer şeklinde olmaktadır. Bu nedenle mobil alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabileceğimiz bir alandır. Bir ürünün, mobil kullanıcıyı rahatsız etmeden tanıtılması ve kullanıcıların bu alana çekilmesi için mobil pazarlama işlemi yapılması önemlidir. Mobil pazarlama da hedef alınan kitleler önceden belirlenmez ise ürünle hiç alakalı olmayan kişilere reklam gösterilebilir ve bu alanda kullanıcı markadan uzaklaşabilir. Bu nedenle mobil pazarlama içerisinde doğru bir taktik ve hedef kitle iyi seçilmelidir. Mobil pazarlamanın en büyük önemini geri dönüşlerde anlamaktayız. Kullanıcılar gördükleri reklamlarda ilgi çekici bir detay yakaladıkları anda, marka sitesine ya da ürünün yer aldığı siteye geri dönüş sağlamaktadırlar. Bu sayede ürünün izlenme artışını ve reklam artış durumunu takip etmekteyiz. Google Ads, SEO ve diğer pazarlama içeriklerine mustafadurna.com sayfamdan takip edebilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR