New York Polisi Şehitlerimiz için Times Meydanı’nda

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’nin New York kentinde tespit edilen Times Meydanı’nda bir araya gelen polisler, Türkiye’de ortaya gelen terör saldırısında haytını kaybeden meslektaşlarını andı.

DAYANIŞMA MESAJI VERDİLER

New York Polis Teşkilatında vazifeli polisler anma merasimine katılarak Türkiye’ye dayanışma mesajı verdi. New York Polis Teşkilatı Müslüman Polisler Derneği Başkanı Adeel Rana, anma merasiminde yaptığı konuşmada, “Türk meslektaşlarımızı desteklemek ve dayanışma mesajı vermek amacıyla bugün burada toplandık.” dedi.

İstanbul’daki korkunç terör hücumunu katiyen unutmayacaklarını bildiren Rana, Türk dostlarının beraberinde olduklarını ve tüm dünyanın terörle mücadelede birleşmesi gerekliliğini vurguladı.

TÜRK MESLEKTAŞLARINA DESTEK VERDİLER

New York Polis Teşkilatında vazife yapan Türk polis memuru Ali Hammutoğlu ise terör saldırıları neticesi hayatını kaybeden Türk polisi ve askerlerine başsağlığı diledi. Masum insanlara ve onların güvenliğini gerçekleştiren polislere saldıran katilleri lanetlediklerini ifade eden Hammutoğlu, devletin tümlüğü ve halkın güvenliği amacıyla hayatını feda eden Türk meslektaşlarının yanlarında olduklarını belirtti.

ANILARI TİME MEYDANI’NDA YAŞAYACAK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Şubesi Başkanı Mustafa Tuncer, İstanbul’daki terör saldırısında şehit tespit edilen polislerin anısını Times Meydanı’nda yaşatmak istediklerini söyledi.

ABD’deki Türkler olarak, okyanus ötesinde eli kanlı terör örgütlerine karşı Türkiye’nin birliğini tümlüğünü güvenliğini sağlamak amacıyla mücadeleyi sürdüreceklerine işaret eden Tuncer, ABD’ye ve tüm dünya ülkelerine Türkiye’nin terörle mücadelesinde destek vermesi davetinde bulundu.

MUMLAR YAKILDI VE KARANFİL BIRAKILDI

Şehitlerin fotoğraflarının taşındığı Times Meydanı’ndaki merasim bölümünde mumlar yakıldı ve alana karanfiller bırakıldı.

ÇOK SAYIDA DERNEK ORGANİZE ETTİ

Anma merasimi MÜSİAD ABD, Türk-Amerikan Medya ve Gazeteciler Derneği (TAMJA), Cihannüma, Müslüman Polisler Organizasyonu ve Doğu Yakası Türk Amerikan Derneği (ECTA) yönünden düzenlendi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR