Niğde’deki göçükte 3 kişi hayatını kaybetti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Niğde’nin Altunhisar eyaletinde kerpiç evin çökmesi neticesi yıkıntıda kalarak hayatını kaybeden 28 yaşındaki Zeli Durukan ile 1 yaşındaki kızının aşağı yukarı bir ay evvel annesinin yanına taşındığı öğrenildi.

Göçükte eşini ve kızını kaybeden Abdullah Durukan, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin kendisini terk ettiğini ve bir süredir 9 yaşındaki oğluyla yaşadığını söyledi.

Geçimini yevmiyecilik yaparak sağladığını açıklayan Durukan, eşi Zeli’nin aşağı yukarı 1 ay evvel oğlu Emirkan’ı bırakarak, 1 yaşındaki kızı Nurcan ile babası Ferahmuz Sabanlı’dan ayrı yaşam sürdüren annesi Fadimeana Sabanlı’nın evine gittiğini anlattı.

Kayınvalidesinin, kaldığı evi aşağı yukarı 2 ay evvel kiraladığını bildiren Durukan, eşinin burada kızı, annesi ve 19 yaşındaki zihinsel engelli erkek kardeşi Remzi’yle yaşamaya başladığını dile getirdi.

– “Eşimi dövmedim, sövmedim hakkım helal olsun”

Ayağından engelli eşinin bu sene engelli maaşı almaya başladıktan sonra değiştiğini ileri süren Durukan, “Engelli maaşı bağlattım. Maaşı görünce beni takmadı, kavga falan yok, kendisi gitti. 2 defa aylık aldı. Evimden kovmadım, dövmedim, sövmedim, kendisi gitti. Evine dönsün diye bir ay ortamında dört defa aracı gönderdim ama dönmedi” diye konuştu.

Eşiyle 9 sene evvel evlendiğini açıklayan Durukan, “Çocuğuma da kendine de üzülüyorum. Tanrı rAhmet etsin, hakkım helal olsun. Bir çocuğum öksüz kaldı ona da üzülüyorum” dedi.

– Olay

Fadimeana Sabanlı’nın Aşağı Mahalle’deki kerpiç evinde dün sabah saatlerinde şimdilik belirlenemeyen amaçla göçük ortaya gelmiş, oğlu, kızı ve torunu yıkıntı altında kalmıştı. Enkaz altında kalanlardan 19 yaşındaki Remzi Sabanlı vaka yerinde, 28 yaşındaki Zeli Durukan ile 1 yaşındaki kızı Nurcan kaldırıldıkları Altunhisar Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş, anne Sabanlı ise yaralı şeklinde kurtulmuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR