Öğrenciler Yurt Kayıtlarını “e-kayıt” ile Yapabilecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (YURTKUR) bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-kayıt sistemiyle yapabilecek.

YURTKUR’dan uygulanan yazılı bildirime göre, YURTKUR e-kayıt sistemi, ileriki devre bütün yurtlarda uygulanacak. Bu kapsamda, 1 Eylül’den itibaren, YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler “https://www.turkiye.gov.tr/” internet sitesi üstünden kayıtlarını yapabilecek.

Uygulama, 2015-2016 devresi amacıyla YURTKUR’a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak. Belge göstermek mecburiyetinde bulunan YURTKUR öncelikli öğrenciler, e-kayıt sistemine dahil olmayacak. E-kayıt tarihleri, YURTKUR yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak.

E-kayıt programı öğrencilerin arzusuna bağlı olacak. YURTKUR’a ait yurtlara yerleşen öğrenciler e-devletten kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kaydolabilecek. Elektronik sistemi seçim eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek yine kayıt yaptırmasına lüzum olmayacak.

Belge göstermek mecburiyetinde olup e-kayıt yaptıramayacak öğrenciler ise şöyle:

“Şehit çocukları, gazi çocukları, sıhhat kurulu raporu ile yüzde 40 ve üstünde engelli bulunduğu belirleme edilen öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş bulunanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayanlar, 12 Mayıs 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine göre ‘Milli Sporcu Belgesi’ almış amatör sporcular, 2014-2015 öğretim senesinde yükseköğrenim öğrencisi şeklinde kurumumuza başvuran ve 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında ortaya gelen kaza sebebiyle babası vefat eden öğrenciler.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR