Okul Kitaplarından Atatürk Resmi Kaldırıldı mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

2012-2013 eğitim ve öğretim dönemi başladı. 17 eylül 2012 pazartesi günü ders başı yapan öğrenciler, ücretsiz olarak önlerine gelen ders kitaplarında kötü bir sürprizle karşılaştılar. Okul kitaplarında Atatürk resmi kaldırılmıştı. Daha önce birkaç resmi siteden ve belli başlı yerlerden Atatürk’ün resmi kaldırılmış ve kasten yapılmadığı söylenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmelikte değişikliğe giderek ders kitaplarından Atatürk resmini kaldırttı.

Okul kitaplarından Atatürk resminin kaldırılmasının ardından öğrenciler birşeyi daha fark etti. Her yıl kitapların arka yüzünde gördükleri haritalar bu kez yoktu. Türkçe ve Edebiyat kitaplarıda dahil tüm kitaplardan Atatürk resmi ve haritaların kaldırılması herkesi şaşırtırken bu durumdan herkes haberdar değil. Ancak, okul kitaplarından Atatürk resminin kaldırıldığını duyan ve görenlerin tepkileri şiddetli oldu. Bazı kesimler ise okul kitaplarından Atatürk resmini kaldırılmasını doğru buldu.

Okul kitaplarından Atatürk ve Harita resimlerinin kaldırılması akıllara bazı siyasi soruları getirdi. Ayrıca twitter ve facebook gibi sosyal medya sitelerinde de tepkiler yağdı. Okul kitaplarından Atatürk resminin kaldırıldığını duyan öğrenciler ise kitaplarına baktıkların Atatürk resmiyle karşılaştı. Durum bazı okullarda böyleyken bazı okullarda farklı şekilde gerçekleşti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR