Ölen anne ve babasının hala uyuduğunu sanıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ukraynalı Viacheslav-Maiia Samilo ikilisinin cesetleriyle 3 gün aynı evde yaşam sürdüren 6 yaşındaki kızları Anzhelika, anne ve babasının hala uyuduğunu sanıyor ve kendisiyle ilgilenenlere ne vakit geleceklerini soruyor.

Tatil amacıyla geldikleri Alanya eyaletinde kaldıkları evde cesetleri 3 gün sonra tespit edilen çiftin ufak kızı Anzhelika, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk bakımevinde 4 gün konuk edildi.

Psikolog ve sosyal hizmet eksperlarının yakından ilgilendiği Anzhelika, aynı dili konuşmasa da kısa sürede bakımevindeki arkadaşlarına uyum sağladı, onlarla oyun oynadı.

Kendisine armağan edilen oyuncak ayısını bir an olsun yanından ayırmayan ufak kız, sevecen durumları ve sıcakkanlı davranışlarıyla arkadaşları ve çalışanların sevgisini kazandı.

Tatil amacıyla ailesiyle geldiği Antalya’dan yalnız ayrılmak mecburiyetinde kalan ufak Anzhelika, anne ve babasının evde uyuduklarını sandığı 3 günü, AA muhabirine anlattı.

Anne ve babasının devamlı uyuduğunu bildiren Anzhelika Samilo, evde oyuncaklarıyla oynadığını söyledi. Acıktığını fakat yiyecek bir şey olmadığı amacıyla 3 gün aç kaldığını dile getiren Samilo, su dahi içmediğini kaydetti.

Anzhelika, annesini uyandıramayınca balkona çıkarak komşulardan yardım istediğini ifade etti.

Annesi ve babasının nerede bulunduğu sorusu üstüne Anzhelika, “Hala uyuyorlar mı, ne vakit gelecekler?” olarak cevap verdi.

Gördüğü ilgi yüzünü güldürdü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Anzhelika’nın kendilerine geldiği vakit panik, kaygı ve korku durumunda bulunduğunu, eksper görevliler yönünden yaş grubuna ideal birime alındığını ve ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

Çalışanların ve arkadaşlarının desteği sayesinde ufak çocuğun kısa sürede ortama uyum sağladığını açıklayan Çalışkan, “Gördüğü ilgi yüzünü güldürdü, buradan memnun ayrılıyor” dedi.

Çalışkan, ufak kızın kendine verdiği armağanlerden bilhassa oyuncak ayıyı sahiplendiğini anlatarak, anne ve babasının ölümünden haberdar olmadığını vurguladı.

Amcasına gönderildi

Çevresine sevgi dolu gözlerle bakan Anzhelika, Ukrayna’daki amcasının yanına gönderilmek üzere Antalya’daki Ukrayna Konsolosluğu yetkililerine teslim edildi.

Küçük kız, çocuk bakımevi çalışanları yönünden uğurlandı.

Öte yandan, Viacheslav-Maiia Samilo ikilisinin cenazeleri, Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor. Cenazelerin birkaç gün içerisinde cenaze firması vasıtasıyla Ukrayna’ya gönderilmesi bekleniyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR