Önce Kucaklaştılar Ardından Gasp Ettiler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Konya’da 19 yaşındaki Yunus Emre Ö. ve 16 yaşındaki Mustafa Ş., 15 dakika arayla iki bireyin başına kuru sıkı tabanca dayayıp tehdit ederek 2 bin 500 lira para ve ile cep telefonu gasp ettiği iddiası ile gözaltına alındı. Emniyet kamerası görüntülerinden yakalanan kuşkululardan birinin, istasyonda akaryakıt alırken gasp ettikleri kişiyle kucaklaşması ilgi çekti.

BAŞINA TABANCA DAYAYIP 500 LİRAYI GASP ETTİLER

Olay, 22 Ağustos günü merkez Meram ilçesi Hacı Fettah Mahallesi Furkan Dede Caddesi üstünde ortaya geldi. İddiaya göre ATM’den para çeken M.A.’nın yanına gelen Yunus Emre Ö. ve Mustafa Ş. başına tabanca dayayarak çekmiş bulunduğu 500 lirayı alıp beyaz renkli bir otomobille süratle vaka yerinden uzaklaştı. Olaydan 15 dakika sonra Hamzaoğlu Mahallesi Sarı Yakup Caddesi üstünde yürümekte bulunan H.G.’nin beraberinde duran şüpheliler, gideceği yere kadar götürme önerilerinde bulundu. Teklifi kabul ederek otomobile binen H.G. ile eş güdümlü bir istasyona giden şüpheliler, akaryakıt aldırdı.

ÖNCE KUCAKLAŞTILAR ARDINDAN GASP ETTİLER

İstasyonda kuşkululardan bir tanesinin otomobilden inip yakıtın parasını ödeyen H.G.’nin yanına gelerek sarılması iş yerinin emniyet kamera görüntülerine yansıdı. Yakıtı aldıktan sonra otomobile binen 2 şüpheli ve H.G. istasyondan ayrıldı. Bir vakit sonra iddiaya göre otomobildeki H.G.’nin de başına tabanca dayayan şüpheliler, 2 bin lira parası ve cep telefonunu gasp ederek araçtan indirdi.

SUÇ ALETİ KURUSIKI TABANCA İLE YAKALANDILAR

Paraları gasp edilen M.A. ve H.G.’nin polise başvurması üstüne çalışma başlatan Gasp Ofis Amirliği’ne bağlı ekipler, kuşkuluların yakıt aldığı akaryakıt istasyonunun emniyet kamera görüntülerini inceledi. Kamera görüntülerinden aracın plakasını belirleme eden ekipler, kuşkuluların de Yunus Emre Ö. ve Mustafa Ş. bulunduğunu belirledi. Şüpheliler suç aleti kurusıkı tabanca ile eş güdümlü yakalandı. Şüphelilerin, polise uyuşturucu bağımlısı oldukları ve uyuşturucu alabilmek amacıyla de gasp gerçekleştirdikleri tarafında ifade verilen öğrenildi. Polisteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen zanlılar, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR