Ortaöğretimde özel okullara kayıt yaptıracaklara uyarı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, 6-10 Temmuz’da ortaöğretim için resmi okulları seçen ancak özel okula kesin kayıt yaptırmak isteyenlerin tercihlerini, onaylattıkları okuldan iptal ettirmeleri gerektiğini bildirdi.

Gülan, velilere şu uyarılarda bulundu:

“TEOG yerleştirme puanları açıklandıktan sonra özel okullar kayıtlarına başladı. Şimdi 6-10 Temmuz arasında özel okul kayıtlarıyla resmi okul tercih tarihleri çakışıyor. Bu dönemde bir resmi okul için tercih yapan öğrenci yine 6-10 Temmuz’da bir özel okula kayıt hakkı kazandı ve gitmek istiyorsa, tercihlerin onaylattığı okul müdürlüğüne gidip ‘ben tercihlerimden vazgeçtim’ diyerek iptal ettirmesi gerekiyor. Bu kayıtlar silinmezse e-okul bilgi işlem ekranları, özel okullara kayıt imkanı vermez. Öğrencilerin özel okullara kayıt için gittiklerinde sorun yaşamamaları için tercihlerini onaylattıkları okullara gidip tercihlerinden vazgeçtiğini mutlaka bildirmeleri ve iptal ettirmeleri gerekiyor.”

-Kayıt olmayanlar açık öğretime

Gülan, herhangi bir özel okula kayıt yaptırmayan ve resmi okul tercihleri sırasında “özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım” butonunu seçen öğrencilerin, puanla öğrenci almayan özel okullara kayıt olabileceğini hatırlattı.

Bu butonu işaretlediği halde, 11 Eylül’e kadar herhangi bir okula kayıt yaptırmayan öğrencilerin kaydının ise açık öğretime yönlendirileceğini kaydetti.

-Yargı kararları beklendi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, 24 Haziran’da açıklanması planlanan sınav sonuçları, yargı kararlarının beklenmesi nedeniyle, 29 Haziran’da ilan edildi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Gülan, sonuçların geç açıklanması gerekçesiyle özel okulların kayıt işlemlerinin de geçici süre durduğunu anlattı.

Gülan, dar bir tarih aralığına sıkışan özel okul kayıt işlemleri için de bakanlıktan uzatma istediklerini belirterek, “Bakanlık talebimize olumlu yanıt verdi. Eski haliyle özel okullara kayıtlar 5 Temmuz’da bitiyordu. Şimdi bu tarih 10 Temmuz’a kadar uzadı. 10 Temmuz’a kadar öğrenciler özel okullara kayıt yaptırabilecek” diye konuştu.

Gülan, devlet okulları ve ilk yüzde 5’lik dilimden burslu öğrenci kabul eden özel okullar için tercihlerin de 6 Temmuz’da başlayacağını ve 16 Temmuz tarihinde sona ereceğini açıkladı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR