Otopark Mafyası Ankara’da

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kendilerinin ve yakınlarının araçlarını enine park ederek iki aracın konumunu kaplayan birtakım otoparkçılar, bu türce yurttaşların park etmesine engel oluyor. Bir vatandaş eski otoparkçının kendisine, “15 gün sonra otoparklar tekrar ücretli olacak. Otoparkların koordinasyonu ANFA’ya verilebilecek ama biz işleteceğiz. Yine bizimle muhatap olacaksınız.” dediğini anlattı.

OTOPARKLAR ÜCRETSİZ OLDU

Otoparkçıların baskılarından bıktığı amacıyla 9 Temmuz’da yol kapatan ve yürüyüş yapan Rüzgarlı esnafı, otopark işletmecilerinin silahlı saldırısına uğramıştı. Mehmet Karagöz (21) adlı esnafın hayatını kaybettiği hadiseler ardından Büyükşehir Belediye Meclisi, yol kenarlarının bedava olması amacıyla karar almıştı. Karar bugün uygulanmaya başlandı. Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bedava uygulanan yol kenarlarından değnekçilerin otopark ücreti almaması amacıyla 200 kişilik kontrol ekibi oluşturdu.

OTOPARK MAFYASINDAN YENİ NUMARA

Önceden yol kenarlarını otopark şeklinde işleten kişiler, karara karşın yol kenarlarından ayrılmıyor. Sivil kıyafetle bölümde gezen eski otoparkçılar, kendi araçlarını ve yakınlarının araçlarını nizami olmayan biçimde park ederek vatandaşları güç halde bırakıyor.

otopark-mafyasi-ankara-da-vatandasalir

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRİYORLAR

Üç aracın park edebileceği yerlere tek aracı enine park eden bu kişiler, “Otopark bedava olursa, işte bu tür yer bulamazsınız.” algısı oluşturmaya çalışıyor.

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET YAĞIYOR

Bu taktiklerin uygulandığı yerlerden biri de Kızılay’ın en yoğun bölgelerinden biri tespit edilen Kumrular. Kumrular’da iş yeri tespit edilen vatandaşlar, sabah saatlerinde her vakit park ettikleri yol kenarlarına geldiklerinde gözlerine inanamadı. Bazı araçların enine park edildiğini gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Bir vakit sonra bu araçların eski otoparkçılara ait olduğunu öğrenen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 153 numaralı Mavi Masa birimini aradı. Bazı vatandaşlar da 155’i arayıp, hali polise bildirdi. Bir vatandaş, eski otoparkçının kendisine, “15 gün sonra otoparklar tekrar ücretli olacak. Otoparkların koordinasyonu ANFA’ya verilebilecek ama biz işleteceğiz. Yine bizimle muhatap olacaksınız.” diyerek gözdağı verdiğini anlattı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR