Özel Hareket Ekipleri Suriye’ye Gönderiliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Son günlerde Suriye’de yaşanan gerilim ve Türkiye’ye sıçrayan terör olayları nedeniyle müttefik olarak gördüğü ülkelerden de destek alamayan Türkiye başının çaresine bakmakta kararlı olduğunu gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) birlikte meydana getirdiği Fırat Kalkanı Harekatı ardından alanda sivilleşme aşamasına katkı yaratmak için İçişleri Bakanlığı projeleri çabuklaştırmak istiyor.

Özel Hareket Ekipleri Suriye’ye Gönderiliyor

Türkiye’de eğitim gören ve Suriye’de güvenliği sağlayacak yerel kolluk güçlerinin sayısını çoğaltmak ve sağlam bir teşkilat şekline getirmek üzere Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda bulunan PKK terör örgütlerini kuyularını temizlemekte olan mağaralarına kadar girip onları öldüren saha tecrübesi oldukça fazla Jandarma ve polisler Suriye’ye gidiyor.

Türk Özel Harekatçılarından Çıkarma

Başbakanlık tarafından olaylara önlemler alınmak üzere özel harekatçılar tarafından oluşturulan Suriye Görev ekibi olarak 2016 yılının son haftalarında meydana gelen FIRAT kalkanı TSK ve ÖSO’nun güç birliği yaparak DEAŞ terör örgütünü ortadan kaldırması için Türk özel harekatçıları çıkarma yapmak üzere Suriye’ye giriyor. Özel harekatçılar arasında Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Terörle Mücadele polisinden oluşmakta olan 3 binden fazla polis Suriye’de yeni bir refah ortamı için gidiyor. Bu ekibin ise sınır ötesi operasyonlarda önemli görevleri gerçekleştirerek başarılı sonuçlar aldığı daha önceden birçok görevde alınan etkiye göre beklentiler yüksek görünüyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR