Pınar Karşıyaka şampiyonluğunu kutluyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka’da basketbolcular, idari ve teknik heyet, medya gününde Karşıyaka Spor Salonu’nda gazetecilerle bir araya geldi. Basketbolcular, kulüp tarihindeki kupalarla fotoğraf çektirdi.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonluğun sonrasında şık günler yaşadıklarını, ilçede çok büyük bir coşku olduğunu söyledi.

Karşıyaka şeklinde uzun bir vakit sonra şampiyonluğa ulaştıklarını dile getiren Sarıca, “Bu şampiyonluğa uzanırken de Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes gibi çok kıymetli grupları geçtik. Bu çok sevinç verici, gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Hedeflerin hiçbir vakit bitmeyeceğini altını çizen Sarıca, “Hedefler bitmez. Bu yıl burada, ileriki yıllarda diğer yerlerde olur ama koçluk hayatımda bir sürü hayalim var. Açıkçası bunun devamını sağlamaya çalışacağım. Bundan sonra oldukça çok sorumluluğumuz var” dedi.

“Bütün grupı güvenliğini sağlamak istiyoruz”

Sarıca, ileriki yıl sahip olunan grupı korumaya çalışacaklarını aktararak, “Oyunculara yükselen ilgi ve alaka, abartılı teklifler ve ilgi var. Biz tüm grupı güvenliğini sağlamak istiyoruz. Avrupa Ligi’ni de konuşuyorsak, yaratacağımız imkanları biraz oldukça çoklaştırmanız gerekiyor. Oyuncuların da doğru kararı vermesi gerekiyor. Sadece bir yere aktarma olmak mühim değil” diye konuştu.

Bobby Dixon’un vedası

Sarıca, Bobby Dixon’un Fenerbahçe Ülker’le anlaşmasıyla alakalı bir soru üzerine, şunları kaydetti:

“Bobby Dixon, Karşıyaka’ya büyük hizmetler vermiş, çok kıymetli bir sporcu. Bizim de duygusal anlamda aramızda bağ var. Yaptığı hizmetler, sporculuğu, duruşu amacıyla hem kendi aşamaya hem de grup adına teşekkür ediyorum. Fenerbahçe Ülker’le anlaşmış, ben de açıkçası ondan duymadım, direkt dışarıdan duydum. Veda mesajı da yayınlamış, aramızdaki bağlantıdan ötürü, kararı kendisinden duymak oldukça hoş olurdu ama bu saatten sonra şık temenniler sunmaktan, yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etmekten diğer bir şeyimiz yok.”

Ufuk Sarıca, isminin bir parka verilme girişimini “muazzam bir şey” şeklinde değerlendirdi.

Dixon: “Başka bir alternatifi değerlendirmek istedim”

Pınar Karşıyaka’nın başarılı oyun kurucusu Bobby Dixon da her yıl kendilerini geliştirerek gelişmeye çalıştıklarını, bu sezonu da şampiyon tamamladıklarını kaydetti.

Dixon, grupa veda etmesiyle alakalı şeklinde da “3 yıldır Karşıyaka’dayım. Burası ikinci evim gibi artık. Bu noktadan sonra önüme bakıp, diğer bir alternatifi değerlendirmek istedim” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR