PKK Boru Hattına Sabotaj Düzenledi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına sabotajı düzenleyen PKK’nın silahlı kanadı yaptığı aöıklamayla saldırı üstlenmişti. Ancak Kuzey Irak yönetiminden gelen tepkiler sonrası geri adım atan PKK saldırıyı ‘yerel birlikler haber vermeden gerçekleştirdiğini’ öne sürdü.

“PKK, SABATOJI AÇIKLAMAYLA ÜSTLENMİŞTİ”

Terör örgütünün silahlı kanadı HPG’nin açıklamasında, “29 Temmuz günü saat 02:00’de gerillalarımız Şırnak’ın Silopi ilçesinden geçen Yumurtalık petrol boru hattına yönelik bir sabotaj eylem gerçekleştirmiştir” denilmişti. Aynı açıklamada 27 Temmuz’da Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan İran-Türkiye arasındaki doğalgaz boru hattına yönelik sabotaj eylemini de kendileri tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti.

KÜRT YÖNETİMİNDEN TEPKİ GELDİ

Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminden petrol boru hattına yönelik saldırıya sert tepki gelince terör örgütü PKK yeni bir açıklama yaptı.

pkk-boru-hattina-sabotaj-duzenledi-tepki-gelince

“SALDIRIYI MERKEZİ BİR KARARLA YAPILMAMIŞTIR”

Terör örgütünün silahlı kanadı HPG’den yapılan açıklamada, “29 Temmuz günü Şırnak’ın Silopi ilçesinde yerel birlikler tarafından kendi inisiyatifleri ile bir sabotaj eylemi düzenlemişti. Boru hattına yönelik yapılan bu eylem, alanda bulunan gerilla güçlerimizin aldığı merkezi bir kararla yapılmamıştır” denildi.

Terör örgütünün açıklamasında saldırının boru hattının kime ait olduğu bilinmeden düzenlendiği de savunuldu.

“KÜRDİSTAN BÖLGESİ HALKININ YEGANE GEÇİM KAYNAĞIDIR”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanlığı saldırı için şu açıklamayı yapmıştı: “Patlatılan boru hattı, Kürdistan bölgesi halkının yegane ve başlıca geçim kaynağıdır. Aynı zamanda Kürdistan hükümeti ve halkının her türlü baskı ve sindirmeye karşı başlıca direniş ve tahammül dayanağıdır. Peşmerge güçlerinin, IŞİD’e karşı verdiği savaşın da tek gelir kaynağıdır. Bunun yanında patlatılan boru hattı, Kürdistan bölgesinde barınan bir milyon 800 bin sığınmacının rızkının temin edildiği bir kaynaktır.

“PKK BU EYLEMİ NEDENİYLE TÜM TARAFLARCA KINANMALIDIR”

Bu saldırı, Kürdistan halkının yaşamına, Peşmerge güçlerinin direnişine, sığınmacıların rızkına karşı yapılmış bir sorumsuzluktur. Bu saldırının, Kürdistan bölgesinin ekonomisine ve Kürdistan halkının yaşamına darbe vurmaktan başka hiçbir anlamı yoktur. PKK bu eylemi nedeniyle, Kürdistan halkı ve tüm taraflarca kınanmalıdır.”

Ceylanpınar’da iki polisin şehit edilmesinin hemen ardından yazılı bir açıklama yapan PKK/HPG olayı üstlenmiş, saldırıyı ‘Apocu Fedai Timi’nin’ yaptığını belirtmişti. Daha sonra ise olayı BBC Türkçe’ye değerlendiren KCK’lı Demgat Agit saldırıyı PKK’nın yapmadığını savunmuş, “Bunlar PKK’dan bağımsız yerel birimler” demişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR