PKK’daki Panik Telsiz Konuşmalarına Yansıdı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz’dan bu yana terör teşkilatı PKK’ya yönelik operasyonlarda 943 teröristi tesirsiz duruma getirmesi neticesi bölücü terör teşkilatı mensupları arasında meydana gelen panik, korku, yeni strateji ve eylem önerileri ile bölge halkını aşağılayıcı diyaloglar telsiz konuşmalarına yansıdı.

EYLEMLERİ KAYDEDİYORLAR

Alınan bilgiye göre, telsiz konuşmalarında, bölücü terör teşkilatınce uygulanan eylemlerin her anının teröristler yönünden kameraya kaydedildiği ve görüntülerin Irak’ın kuzeyine de gönderildiği, buradan gelen eleştiri ve tavsiyelerin titizlikle uygulanmaya çalışıldığı, fakat teröristlerin fazlasınun istenileni tam şeklinde yerine getiremediği belirtildi.

Bölgedeki teröristlerin devamlı eylem arayışında oldukları, fakat son dönemde verdikleri kayıpların kendileri üstünde bilhassa de yeni katılanlar üstünde fazla olumsuz bir tesir ve korku oluşturduğu ifade edildi.

BÖLGE HALKINI AŞAĞILAYICI İFADELER

Telsiz konuşmalarında, “olaylara fazla reaksiyonsiz ve isteksiz” olmaları sebebiyle bölümde yaşayanlar amacıyla “uyuz halk” ifadesini kullandıkları, reaksiyon verebilmesi amacıyla toplumu harekete geçirecek mühim bir halin ya da koşulların yaratılması gerektiği, halkın, fazlası yerde hâlâ fazla belli etmeseler de Türkiye Cumhuriyeti devletinin beraberinde bulunduğu izlenimini elde ettikleri ve bunun kendi mücadelelerine büyük bir sekte vurduğu da yer alıyor.

pkk-daki-panik-telsiz-konusmalarina-yansidi-7649608_x_843_o[1]

Orta saha sorumlusu Azad Siser kod adlı, Ekrem Güney’in telsiz konuşmasında, “Halkın sözde özerklik ilan ettiği, bu hali kabul etmeyen devletin halka ve terör teşkilatıne karşı topyekun bir harp başlattığı” algısını yaratmanın ve halkı sahaya çekmenin başarıları amacıyla olmazsa olmaz bir koşul bulunduğu, bu devresinin terör teşkilatı yönünden tarihi bir final niteliğinde değerlendirildiği, başarılı olamamaları halinde kendileri amacıyla bitiş olacağı ifadeleri yer aldı.

YABANCI BASINA DESTEK TALEBİ

Yabancı basının terör teşkilatınün eylemleri ile ilgili olumlu haberler yaptığı, bölümde “iç harp” algısı yaratacak görüntülerin gerektiği, çatışmalarda harap olmuş bina ve açılan hendek görüntülerinin bu kapsamda fazla işe yaradığı, yabancı basına karşı her türlü desteğin verilmesinin fazla mühim bulunduğu da telsiz konuşmalarına yansıdı.

Bölücü terör teşkilatı mensuplarının konuşmalarında, “özyönetim” ilan edilen yerlerdeki çatışmalarda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin sivilleri katlettiği” haberlerinin her ortamda, bilhassa sosyal medyada dile getirilmesi gerektiği, bu sefer de başarılı olunamazsa teşkilatın Kandil’deki yıkımdan sonra toparlanamayacağı ve tükeneceği, Kandil’den eskisi gibi bundan sonra destek alamadıkları, Kandil ve seviyesine uygulanan hava operasyonlarının Kuzey Irak’ta büyük bir tahribata ve kayba sebebiyet verdiği, bu halin bölge halkı üstünde kendi aleyhlerinde bir tesir oluşturduğu ve halkın desteğinin nerdeyse yok denecek düzeye geldiği bilgi kapasitesi de yer aldı.

ÇOBANLARA TEHDİT

Yapılan başarılı ve başarısız tüm eylemlerin güzel değerlendirilmesi, başarısız eylemler sebebiyle moral motivasyonun bozulmaması, uygulanan hataların gözden geçirilerek başarıya odaklanılması gerektiği vurgulandı.

Terör teşkilatı mensupları, telsiz konuşmalarında, Türkiye Cumhuriyeti kuvvetlerinin halkın beraberinde yer almasının kendilerine büyük zarar verdiği, Türk basınının terör teşkilatı kayıplarına yönelik yaptığı açıklamaların bölge halkını, Türkiye Cumhuriyeti devletine yakınlaştırdığı ve kendilerinin basını yeteri kadar kullanamadıklarından yakınıyor.

“HEDEF GÖZETMEDEN İNDİRİN”

Konuşmalarında, Hakkari’nin Yüksekova eyaletinde büyük bir “hayal kırıklığı” yaşadıklarını altını çizen teröristlerin telsizden geride bıraktığımız ifadeleri şöyle: “Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Doğrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; büyük başarı beklediğimiz noktada hezimete uğradık. Halka fazla güvenmeyin; şiddet ve korku onları yine kendilerine getirecektir. Gerektiğinde amaç gözetmeden indirin, gücümüzü görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar.

“ULAŞIMI ENGELLEYİN”

Amacımız her tür irtibatı kesmektir. Karayolları, TV vericileri, baz istasyonları ve demiryollarını tahrip ederek, halkın dünya ile tümleşmesini engelleyin. Ulaşımını engelleyin. Okul binalarını amaç alın, yakın yıkın ama eylül neticesinda burada okulların açılmasını bir biçimde engelleyin. Silvan’da yerleştirdiğimiz patlayıcıdan ötürü ölen çocuğun sorumluluğunu devlete yükleyin. ‘Devlet önlem almadı, çocuğun ölümüne neden oldu.’ cümlesini halk içerisinde yaymaya çalışın.

“KENDİNİ VURAN SALAKLAR VAR”

TC güçlerine saldırılarda aynı yöntemleri kullanmaktan kaçının, şaşırtın. Sahte ihbarlarla risk almadan emniyet güçlerinin ayağınıza kadar getirtin risk almayın. Yöntemler benzer bulunduğunda kayıplarımız artıyor. Bölgede fazla kayıp vermeye başladık, kayıplara tahammülümüz yok. Yeni gelenlere uzak mesafelerden TC güçlerine yönelik atış yaptırarak eğitim verin. Birbirimizi vuruyoruz ve hem de kendi kendini vuran salaklar bile var.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR