PKK’nın Bombalı Saldırısında Kayıpların Sırrı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış köyü Dürümlü Mezrası’nda, köylülerin PKK’ya ait bulunduğunu anlayınca vasıtayla arkasından gittiği bomba yüklü damperli kamyon, teröristlerce infilak ettirildi. Diyarbakır merkezden de duyulan patlamada 4 köylü hayatını kaybetti, 23 şahıs de yaralandı, 12 köylü ise kayıp. Köylülerin patlama esnasında parçalanarak öldüğü sanılıyor. Emniyet kaynakları kamyonda 15 ton bomba bulunduğunu ileri sürdü.

KÖYLÜLERLE TARTIŞMA ÇIKTI

Diyarbakır Valiliği’nden uygulanan bildirime göre, önceki gece terör teşkilatı üyelerinin hazırladığı bomba yüklü damperli kamyon, Tanışık Mahallesi’nden geçerken, kamyon şoförü ile köylüler arasında münakaşa çıktı. Köylülerin iddiasına göre ise bomba yüklü kamyon Tanışık Mahallesi’nde birkaç kez dolaşınca köylülerin ilgisini çekti.

Köylüler durdurdukları kamyondaki şahısyle tartışınca, vasıtada belirleme edilen şahıs yolunu kaybettiğini söyledi. Buna ikna olmayan köylülerin ısrarı üstüne kamyondaki bireyin köylülere silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi. Bunun üstüne köylüler kamyonu takip etmeye başladı.

DEV ÇUKUR OLUŞTU

Kamyondaki bomba, Dürümlü Mezrası’na 150 metre uzaklıkta önceki gece saat 22.30 sıralarında infilak ettirildi. Kamyonu, vasıtadan inip uzaklaşan teröristlerin patlattığı sanılıyor. Bir diğer iddia ise köylülerin takibe aldıkları kamyonun silah seslerinin sonrasında patladığı yönünde. Patlama neticesinde kamyonu takip eden vasıtaylarda belirleme edilen köylülerden 4’ü yaşamını yitirdi, 23 şahıs de yaralandı. Bombanın patlatıldığı yerde 4 metre derinliğinde 20 metre genişliğinde bir çukur oluştu.

pkk-tarihinin-en-buyuk-bombali-saldirisinda-kayip_x_8436889_8483_z2[1]

Emniyet kaynakları patlamada Ahmet Yaman, Remzi Yaman, Mustafa Yakar ve Temir Yakar adlı bireylerin öldüğünü; Yakar, Yaman ve Özçelik ailelerinden toplam 26 bireyin yaralandığını söylediler. Diyarbakır Valiliği, köylülerin “akrabalarımız kayıp” bilgi kapasitesi üstüne inceleme başlatıldığını açıkladı. Kaybolan 12 bireyin, bomba yüklü kamyonun ilk uğradığı Tanışık Mahallesi’nden oldukları belirtilirken, valilik kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Jandarma ve köylüler gün ağardıktan sonra insan uzuvları ve vasıta parçaları topladı. Ceset parçalarının da kayıp köylülere ait bulunduğu sanılıyor. Ceset parçalarına kimlik belirlenmesi amacıyla DNA testi yapılacak. Ölen 4 bireyin ise beden bütünlüğünün bozulmadığı kaydedildi.

BİNGÖL’DEN GASP EDİLMİŞ

Emniyet kaynakları infilak eden 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl’ün Genç ilçesi Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait bulunduğunu 9 Mayıs günü gasp edildiğini söyledi.

DEHŞETİN TANIKLARI: ÖNCE ATEŞ AÇTILAR

Mahalle sakinlerinden İ.S., teröristlerin bomba yüklü aracı mahalleye muhafaza etmek istediğini, bir takım vatandaşın buna reaksiyon gösterdiğini söyledi. İ.S., bunun üstüne münakaşa çıktığını, teröristlerin de vatandaşları tehdit ettiğini anlattı.

Patlamada yeğenini kaybeden M.D. ise olaya dair şu şekilde konuştu:

BU ARAÇTA NE VAR

“Teröristler dün öğle saatlerinde kamyonla mahalleye geldi. Akşam saatlerinde köydeki taziye evinde belirleme edilen bir takım vatandaş, kuşku üstüne teröristleri durdurarak, ‘Bu vasıtada ne var?’ diye sordu. Daha sonra da ‘Bu aracı köyümüzde istemiyoruz’ diyerek teröristlere reaksiyon gösterdiler. Bunun üstüne münakaşa yaşandı. Tartışmanın sonrasında teşkilat mensuplarının köyden çıkması istendi. Tehditler savuran teröristler köyden çıkıyorlardı. Vatandaşlar da köy çıkışına kadar takip ettiler. Teröristler, Dürümlü mevkisinde kamyonu durdurarak vasıtadan indiler. Buradaki ufak tepeye çıktılar. Vatandaşların içerisinde bulunduğu vasıta, bombalı araca yaklaştığında da ateş açtılar. Vatandaşlar vasıtadan indikten sonra da bombayı patlattılar. Patlama fazla şiddetliydi.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR