Portakalı 50 Kuruşa Satamayınca Bedava Veriyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Antalya’nın Kemer ilçesi’nde 30 yaşındaki Burak Özdemir, ailesine ait 2 binin üstünde portakal ağacındaki mamülleri kilosu 50 kuruşa satamayınca, gereksinim sahiplerine ücretsiz dağıtma kararı aldı.

ÜCRETSİZ DAĞITMA KARARI ALDI

Kemer’de oturan Türkiye şampiyonu ve Avrupa’da derece sahibi enduro motosiklet sporcusu Burak Özdemir, Kuzdere Mahallesi’nde ailesine ait portakal bahçesindeki mamüller para etmeyince gereksinim sahiplerine ücretsiz dağıtma kararı aldı. 2 binin üstünde ağaçtan senelik aşağı yukarı 150- 200 ton ürün aldıklarını açıklayan Burak Özdemir, “Kilosu 50 kuruştan satılık tonlarca portakalımız var, alıcı yok. İhtiyacı bulunan varsa da gelip toplayabilir, ölmüşlerimin hayrına ücretsiz” mesajıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mamülleri gereksinim sahiplerine ücretsiz dağıtacağını duyurdu.

’50 KURUŞA SATMAKTA ZORLANIYORUZ’

Portakalın dökülüp yenemeyecek hale gelmesindense, gereksinim sahiplerinin ücretsiz tüketmesini istediğini kaydeden Burak Özdemir, “Ailemizde 4’üncü göbek şeklinde tarımı devam ettirmeye çalışıyoruz. Tarımın hali maalesef şu an içler acısı. Yaklaşık 10- 15 senedir portakal 50 kuruş civarında seyrediyor. Şu anda alıcı bulmakta da zorlanıyoruz. Ancak televizyonu açtığımızda 2 lira, 3 lira, 4 lira gibi fiyatlarla karşı karşıyayız.” dedi.

‘ÖLMÜŞLERİMİN HAYRINA DAĞITACAĞIM’

Kilosu 50 kuruş olmasına karşın alıcı bulamamasına reaksiyon amacıyla portakalı ücretsiz dağıtma kararı aldığını kaydeden Özdemir şu şekilde konuştu: “Biz bu dağlarda büyümüş, büyük dedelerimizden beri Toroslar’ın Yörüğüyüz. Benim dedelerim de yedirip, içirip ikramda bulunmayı çok severdi. Ben de onların hayrına, hayır kapıları kapanmamış olsun dedim bu vesileyle. Bu şov gibi anlaşılmasın, bunu canı gönülden isteyerek yapıyoruz. İsteyenlere ve gereksinimi bulunanlara da yine sesleniyorum, buyursun gelsinler. Yerinde görebilirler, inceleyebilirler. Bizim kapımız herkese açık. Misafir de ederiz seve seve.”

‘CAN SUYU VERİR DİYE DUA EDİYORUZ’

Bu uygulamayla devlet yetkililerine seslerini bildirmek istediğini de altını çizen Burak Özdemir, şu şekilde dedi: “Yaklaşık 2 binin üstünde portakal ağacımız var. 150- 200 ton gibi senelik hasadımız oluyor. Dönemsel şeklinde alıcı bulabiliyoruz, kimi zaman de bulamıyoruz. Rusya kriziyle birlikte ihracatın durması söz konusuydu şimdi yeniden başlayacağı söylendi ancak bu şimdilik tarlaya yansımış değil. Çiftçiler şeklinde bunu pek hissedemedik. Ama inşallah bunun gibi pazarlara oldukça da yayılarak, kendi mamüllerimizi pazarlayarak ülke ekonomisine oldukça çok katkısı olur. Çiftçiye bir nebze de olsa can suyu sunar diye dua ediyoruz.”

‘İNSAN ÜZÜLÜYOR BU KADAR PORTAKAL VAR’

Burak Özdemir’in sosyal medya paylaşımının sonrasında bahçeye gelen dostu Ferit Haşimoğlu da portakal topladı. Haşimoğlu şu şekilde dedi: “Burak ağabeyimizi 4 senedir tanıyoruz. Dün sosyal medya üstündeki paylaşımını gördüm. Hatta beni aradı ‘Arkadaşlarına da söyleyebilirsin, gereksinim sahipleri buyursun, gelsin toplasın’ dedi. Tabi ben de gereksinimim bulunduğu amacıyla eve meyve toplayayım diye geldim. İnsan üzülüyor bu kadar portakal var, insanlar bu kadarını toplayıp da evine götüremeyecek. Ağabeyimizin satması, verilen emeğin karşılığını da almasını istiyoruz.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR