Portekiz basınında Pereira yorumları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Portekizli gazeteciler Carlos Pereira Santos ve Carlos Santos, Fenerbahçe ile 2 senelik sözleşme imzalayan teknik direktör Pereira’yı, AA muhabirine değerlendirdi.

O Jogo gazetesinin futbol yazarlarından Carlos Pereira Santos, Pereira’nın Olympiakos’ta güzel işler yaptığını belirterek, “Yunan ekibinden sebep ayrıldı, bilmiyorum. Büyük bir kulüp olmasına karşın Fenerbahçe’ye gitmesi biraz şaşırttı ama Türkiye’de de başarılı olacaktır” dedi.

Pereira’nın “mevcut halde piyasadaki en güzel Portekizli teknik direktörler arasında” yer aldığını savunan Portekizli gazeteci, “Pereira, Yunanistan gibi güç bir ülkede, fanatik taraftarların bulunduğu bir kulüpte teknik direktörlük yaptı ve başarılı oldu. Çok kuvvetli bir karakteri var, yeniliklerden korkusu yok. Eğer soru sorarsan bütün açıklığıyla karşılığını verir. Düşündüklerini gizlemeyen, direkt konuşan, çok sıcakkanlı biridir. Hatta açık fikirlerinden ötürü kimi vakit hatalı yorumlandığını da düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Portekizli teknik adamın en mühim hususiliklerinden birini, “futbolcularına çok yakın olması” şeklinde gösteren Santos, “Pereira, futbolcularıyla dost gibidir ama aynı vakitte çok da talepkardır. Elindeki kadroya bağlı olsa da en çok 4-3-3 sistemini sever. Göze hoş gelen, ofansif futbol oynatmak ister” ifadelerini kullandı.

O Jogo gazetesinin futbol yazarı, Pereria’nın bir devre Andre Villas Boas’ın yardımcılığını yaptığını hatırlatarak, şu şekilde devam etti:

“Pereira, Porto’ya teknik direktör bulunduğunda başlarda çoksı şahıs ona çok güvenmiyordu. Fakat o kendini kanıtladı. Porto, Portekiz’in en büyük kulübüdür. Ondan sonra Benfica ve Sporting Lizbon gelir. Pereira’nın, Porto’dan sonra Portekiz dışında bir grup çalıştırması gerekiyordu. Çünkü Benfica, Porto’nun en büyük rakibi ve teknik direktörü vardı. Sporting ile adı çok geçti ama Sporting hiçbir vakit bir Porto olmadığı amacıyla bence gitmek istemedi.”

-“Basınla güzel etkileşim kurmadığı amacıyla suçlandı”

UEFA’nın internet sitesinde futbol analizleri yapan bir başka Portekizli gazeteci Carlos Santos ise Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün, çok hususi ve kuvvetli bir karaktere sahip bulunduğunu vurguladı.

Pereira’nın, kanatları kullanmayı sevdiğini, futbolcularından sahada hevesli oynamalarını ve sonuna kadar mücadele etmelerini istediğini dile getiren Portekizli gazeteci, “Futbolcularıyla çok yakın dostluk kuran biri. Fakat aynı vakitte da agresif olması gerektiği anlarda bunu göstermekten hiç çekinmez. Bu yüzden Fenerbahçe ve Türk ligi bence onun amacıyla ideal bir yer” ifadelerini kullandı.

Pereira’nın, Al Ahli ve Olympiakos gruplarında yaptığı bir kaç basın toplantısının hafızalarda yer ettiğine işaret eden Carlos, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Pereira, çok acele ve direkt karşılık veren bir teknik adam. Portekizli gazeteciler, Pereira’yı Porto’da vazife yapar iken çoksı vakit basınla güzel etkileşim kurma kapasitene sahip olmamakla suçlardı. Bence bu doğru ama son 3 senede bu hususta kendini çok çok geliştirdiğini düşünüyorum.”

Gazeteci Carlos, Portekizli teknik adamın, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde oynatmak amacıyla bütün enerjisini göstereceğinin altını çizdi.

“Pereira, Fenerbahçe’ye yeni bir Portekizli futbolcu getirir mi?” sorusuna Portekizli gazeteci, “Neden olmasın? Fakat galiba bu oldukça çok kiralık olabilir. Vitor, Portekiz’deki futbolcuları tanıyor ve buradaki futbolcular çok pahalı değil. Belki de Fenerbahçe’ye bir kanat oyuncusu getirebilir” yanıtını verdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR