‘PYD Tel Abyad’da etnik temizlik yapıyor’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriyeli muhalif kümeler gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasında “PYD’ye bağlı YPG güçlerinin, uluslararası koalisyonun desteği sayesinde Haseke’nin batı kesimleri ile Rakka’nın Tel Abyad bölgesinde yaptığı “etnik ve mezhepsel temizlik” ve saldırılar sebebiyle halkın köylerini terk etmek mecburiyetinde bırakıldığını” belirtti.

Aralarında Ahraru’ş-Şam, Ceyşu’l-İslam, Ceyşu’s-Sünne, Cephe Şamiyye, Fevcu’l Evvel, Şam Kolordusu’nun (Feylak eş-Şam) gibi büyük kümelerin da 15 muhalif hareketin duyurduğu ortak yazılı bildirimde, “YPG güçlerinin, ABD öncülüğündeki koalisyonun güçlerinin hava desteği sayesinde, Rakka kentinin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesi kırsalındaki Türkmen ve Sünni Arap köylerine saldırılar düzenlediği ve saldırılar sebebiyle halkın köylerini terk etmek mecburiyetinde bırakıldığı” ifade edildi.

“PKK’ya küresel himaye”

Açıklamada, söz hususu saldırının başta terör teşkilatı PKK’nın yer aldığı, çevresel ve uluslararası güçler yönünden desteklenen kümelerca düzenlendiğine işaret edilerek, “Saldırı, anlatılan kümelerin üstünde çalıştığı ‘bölme planı’nın bir parçası niteliğindedir. PYD, bölgenin ve Suriye’nin geleceğini felakete sürüklemektedir” ifadelerine yer verildi.

Ülke bütünlüğünün muhaliflerin “kırmızı çizgisi” bulunduğu kaydedilen bildirimde, bölgedeki Arap ve Kürt Suriyelilerin birlik ve beraberliğinin önemi vurgulandı.

Muhalif kümelerin, “PYD’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Cenevre Sözleşmesi’nde sivillerin hakları hususunda yer alan maddeleri ihlal eder kalitede işlediği suçlar karşısında uluslararası toplumun sessizliğini kınadığı” bildirimde şu ifadelere yer verildi:

“Esed rejimiyle işbirliği durumunda bu suçları işleyen örgüt, uluslararası yasalara göre terör teşkilatıdür. Ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan demografik manipülasyon kampanyası ile Suriye halkının maruz kaldığı etnik ve mezhepsel temizlik karşısında sessiz kalmayacağız.”

Açıklamada ilaveten terör teşkilatı DAEŞ’in de söz hususu kampanyada etkin bir rol oynadığı kaydedildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR