‘Ramazan ayında diyet uygulamayın’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Aslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında kilo vermek adına hiç ekmek tüketmeden ya da yalnızca su içerek sahur yapılmasının metabolizmayı zayıflatacağını söyledi.

Sahurda yeterli beslenilmemesi sebebiyle iftarda çok yemek yenileceğini, bu halde da kilo artışı yaşanacağını ifade eden Aslantaş, şunları kaydetti:

“Ramazan ayı diyet yapma yönünden doğru bir devre değil. Hastalarımıza da bilhassa bu devrede yalnızca kilolarını denetim almalarını öneriyoruz. Çünkü metabolizma az yemeğe bağlı şeklinde zayıflayacak ve normal yemeğe geçtiğiniz vakit yine kilo artışına neden olacaktır. O yüzden zayıflamak amacıylaRamazan ayının seçim edilmesi doğru değildir, kiloların denetim edilmesi yeterli olacaktır.”

İftar ve sahurda içeceklere ilgi edilmeli

Aslantaş, iftar ve sahurda içeceklere ilgi edilmesi ve sahurda sıvı gereksiniminin kesinlikle karşılanması gerekliliğini anlattı.

Hava sıcaklıkları yüksek bulunduğu amacıyla bedende ter kayıbının artacağını ifade eden Aslantaş, su kullanımına ehemmiyet verilmesini istedi. Sıvı kayıbını en çok arttıran içeceğin çay bulunduğunu açıklayan Aslantaş, şu şekilde konuştu:

“Çay kullanımı ne kadar çok devam edilirse bedendeki sıvı kayıbı da o derece çok olacaktır. Sahurda hafif meyve çayları, süt, ayran ya da çok hafif hoşafları seçim etmek oldukça güzel olacaktır. Genellikle asitli içeceklerden uzak durulmasını öneriyorum. Çünkü asitli içecekler sindirimi zorlaştırıyor. Sahurda kahvaltılık salça, salam, sucuk gibi besinlerin tüketilmesi susuzluk ihtiyacını artıracaktır. Bunların yerine yumurta tüketilmesi oldukça doğru olacaktır.”

Tok kalmak amacıyla fındık, badem ve ceviz tüketmesi önerisi

Aslantaş, gün ortamında tok kalmak amacıyla sahurda ceviz, fındık ve badem gibi ürünlerden bir avuç tüketilmesinin ve meyve yenilmesinin faydalı olacağını belirterek, “Meyve suyundan uzak durulmalıdır. Bunun yerine kabuklu meyveler yenmelidir. Çünkü sahurda tüketilen meyve suları gün ortamında oldukça acele acıktırma hissi uyandıracaktır” diye konuştu.

Aslantaş, iftar yemeklerinde mideyi yormayan, kızartılmamış hafif yemeklerin seçim edilmesini, makarna ve pilavdan uzak durulması önerisinde bulundu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR