Renault-Nissan İttifakı Elektrik Motorlu Araç Satışında Rekor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İttifak, bu tarihi eşiğe dünyanın ilk seri üretim sıfır salımlı aracı tespit edilen Nissan LEAF’in lansmanından 4,5 sene sonra ulaştı. Günümüzde İttifak, dünya genelinde satılan elektrik motorlu vasıta isteğinin yarısını karşılıyor. Nissan LEAF ise 180 bin satış rakamı ile bütün zamanların en fazla satılan elektrik motorlu model konumunda.

İttifak, Ocak ayından Mayıs ayına kadar aşağı yukarı 31 bin 700 elektrik motorlu vasıta satışı gerçekleştirdi. Bu skor, geride bıraktığımız senenin aynı devresine göre aşağı yukarı %15 artış manasına geliyor.

Renault-Nissan İttifakı Başkanı ve CEO Carlos Ghosn “Hükümet teşvikleri ve genişlemeye devam eden şarj alt yapısı yardımıyla elektrik motorlu vasıtalarımıza tespit edilen talep giderek artıyor” dedi. “Müşterilerimizden gelen olumlu reaksiyonlar de isteği artıran başka bir unsur. Elektrik motorlu vasıtalar dünyada en yüksek memnuniyet standardına sahip modeller arasında.”

Bordeaux’lu bir Fransız 250 bininci elektrik motorlu aracı teslim aldı

250 bininci elektrik motorlu aracın sahibi bilgisayar mühendisi Yves Nivelle. Kendisi, 21 yaşındaki dizel otomobilini Renault ZOE ile takas etti. Nivelle aracını, Fransız hükümetinin yeni bir elektrik motorlu vasıta satın alan ihtiyar ve etrafı kirleten dizel otomobil sahiplerine geride bıraktığımız Nisan ayında 10.000 € takas indirimi vermesinin sonrasında satın aldı.

renault-nissan-ittifaki-elektrik-motorlu-arac

Nivelle: “Hükümetin etraf teşviği elektrik motorlu vasıta alma kararımda fazla etkili oldu. Fakat şunu söylemeliyim ki, aracın direksiyonuna geçtiğim ilk andan itibaren ikna oldum. Elektrik motorlu vasıta sürüşü gerçek bir keyif, üstelik etrafı korumaya katkıda bulunmakta olmak da ayrı bir mutluluk.”

İttifak %100 elektrikli altı vasıtalık kusursuz bir ürün gamına sahip: Renault, Avrupa’nın lideri

Renault-Nissan İttifakı, tam altı modeliyle %100 elektrikli kusursuz bir ürün gamına sahip tek global otomobil grubu unvanını taşıyor. Nissan markası LEAF modelinin yanı sıra Avrupa’da ve Japonya’da geride bıraktığımız sene piyasaya yasenean hafif ticari modeli e-NV200’ü de satışını gerçekleştiriyor. Renault ise ZOE’ye ek şeklinde hafif ticari modeli Renault Kangoo Z.E., SM3 Z.E. sedan ve ultra-kompakt iki kişilik Twizy’nin satışını gerçekleştiriyor.

Merkezi Yokohama, Japonya’da tespit edilen Nissan’ın toplam EA satışları, Nissan LEAF’in satışa sunulduğu Aralık 2010’dan beri bütün dünyada 185 bin adede ulaştı. LEAF, aralarında “2011 Yılın Otomobili”, “2011 Yılın Avrupalı Otomobili”, “2011-2012 Japonya’da Yılın Otomobili” ödülleri de olmak üzere sonsuz ödüle layık görüldü. LEAF tam 46 piyasada satışa sunuluyor. Nissan’ın en fazla elektrik motorlu vasıta satışı gerçekleştirdiği piyasalar arasında LEAF lansmanından beri 80 bin adet ile ABD, 53 bin 500 adet ile Japonya ve aşağı yukarı 41 bin 500 adet ile Avrupa yer alıyor.

Merkezi Boulogne-Billancourt, Fransa’da tespit edilen Renault ise Ekim 2011’de satışa yasenean Kangoo Z.E’den beri bütün dünyada 65 bin elektrik motorlu vasıta satışı gerçekleştirdi. Kangoo Z.E. “2012 En İyi Uluslararası Van” mükafatına layık görüldü.

Renault, yüzde 26’lık piyasa payı ile son iki ayda Avrupa’da elektrik motorlu vasıta lideri oldu. Renault’nun en fazla satış gerçekleştirdiği piyasalar Fransa, İngiltere, Almanya ve Norveç şeklinde yer alıyor. ZOE’nin, piyasaın yarısına hakimiyeti ile en tanınmış vasıta bulunduğu Fransa’da hükümetin sağladığı etraf teşviği yardımıyla sürücüler ZOE kiralayabiliyor. Buna, aylık 99€ gibi düşük bir rakam ile pil de dahil.

Renault-Nissan İttifakı Birleşmiş Milletler ‘in 30 Kasım – 11 Aralık tarihleri arasında Paris’te düzenleyeceği COP 21 iklim konferansının resmi konuk aracı şeklinde seçildi. İttifak, delegelerin her sene düzenlenen bu konferansa ulaşımları amacıyla 200 elektrik motorlu vasıtatan meydana gelen bir filo sağlayacak. Sonuç şeklinde tarihte ilk kez BM bir etkinliğinde bütünü sıfır emisyonlu vasıtalardan meydana gelen bir filo kullanıyor olacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR