Rıdvan Dilmen’den Pereira’ya: Böyle Antrenörlük Olmaz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Torku Konyaspor’a 2-1 yenilen Fenerbahçe’de idaresi ve teknik direktör Vitor Pereira’yı eleştirdi. Sezon ortasında bir santrafor almayarak idaresin zaafiyet gösterdiğini kaydeden Dilmen, “Fenerbahçe’ye rastgele bir Fenerbahçelgüzel getirin en çok bunu oynatır” dedi. İşte Rıdvan Dilmen’in Torku Konyaspor’un Fenerbahçe’yi 2-1 yendiği maç ardından açıklamaları:

“3 OYUNCUNUN MALİYETİ KADAR BİR TAKIM”

“Bir doğrultuda 3 oyuncunun maliyeti kadar bir grup. Oyuncu ve grup diyorum. Konyaspor grup, Fenerbahçe güzel oyunculardan kurulu bir kadro. Konya ortalama oyunculardan kurulu ancak doğru oynayan bir grup. Tabii ki Konya’dan ve Aykut Kocaman’dan başlayacağız.

“BU İŞLER SİLİNDİ GİTTİ”

Ertuğrul Sağlam’ın yaşadığı şampiyonluğu bir kıyıya alırsak bu türsine zor bir ligde Aykut Kocaman inanılmaz işler yapıyor. Son derece saygı duymamız gereken bir iş yapıyor. Şu sözlerden sıkılmıştık. Rıza Beşiktaş’lı, Aykut Fenerli menerli bu işler silindi gitti. Bunun mevzusunu yapmamamız gerekir. En mühim şey de haddini bilmektir. Senin araban şayet 140 km sürat yapabiliyorsa sen 150 yaparsan, sanayiye gidiyorsun. Motor yanar.

ridvan-dilmen-pereira-yi-yerden-yere-vurdu_x_8343481_5613_z5[1]

Torku Konyaspor’un kadrosunda kıymetli oyuncular var ama düşüşteki Ali Turan kusursuz oynadı. Aynı oyuncular Aykut hoca gelmeden evvel Konya’da oynuyordu. Bugün sahanın en güzel oyuncusu Rangelov’dan konuşmak şart. Alves’le Kjaer’le mücadele edip gol atıyorsun. Kafa golü mühim değil. Lig TV’den rica ediyorum. Golün başlangıcında ortasahada kuvvetinü saklıyor, golün başlangıcında pasını veriyor. Koşu yapıyor, 1 aldatıcı koşu yapıyor, geleni indiriyor. Sezonun da güzel oyuncularından biri.

Aykut Hoca, başlangıç ve bitimine baktığında saniye saniye gitti. Bir doğrultuda da çok ciddi saldırı planları olmayan belli bir standartta oynayan bir antrenör ve kadrosu var.

“AYKUT KOCAMAN DÜNYA ANTRENÖRÜ”

Geçen hafta Volkan’ı gördüğümde sakatlığı bulunduğunu oyunun devamında zorlandığını ve Avrupa Şampiyonası’ndan sonra ameliyat olma riskinin yüksek bulunduğunu söylemişti. Ancak aynı sakatlığı ben de geçirdim de. En güzel hekim oyuncudur. Çıktığı dakikalara baktığınızda kasığının ağrısı yüklenmemişti ki çalım atabiliyordu. Çıkana kadar grupının en etkili oyuncusuydu. Fernandao’nun da kasığı gidince esasen organizasyonu dümdüz bir grup bulunduğu amacıyla Mehmet Topal’ı Josef’i hiçbir şey yapmayan Diego’su, düz Ozan’ı girdikten sonra Nani Nani sallanacak da, kesecek de… Zaten Fenerbahçe’nin kanat oyuncuları golcü oyuncular değil. Volkan, çizgi oyuncusu. Volkan ortalasa, sağdan gelen Nani yok ki. Dolayısıyla önlemi basit duruma gelen bir grup bulunduğu amacıyla, bir de önlemin kralını yapan bir grup var karşısında. Çok disiplinli ve organizasyonlu bir Konyaspor vardı. Hep söylerim Aykut Kocaman dünya antrenörü. Belki seneye 35-40 puanlarda da kalabilir. Geçenlerde espri de yapmıştım. Ona söylemiştim, bu sezon çok puan alıyorsun seneye başın çok ağrır. O emeğine saygı duyulması gereken bu işe baş yoran çok çok başarılı bir teknik adamdır. Başkaları beğenmeyebilir. Ama Konya’nın geldiği nokta neresi?

Hocanın tipi bu. O, grupın kapasitesini biliyor. 3 adet santarfordan 3’lü forvet yaratan bir teknik adamdır. Moussa Sow santrafordur, sol doğrultu oynattı. Emenike santrafordur sağ doğrultu oynattı. Müthiş bir antrenörlük yaptıki buraya geldi. Dışarıyla dedikoduyla uğraşmadan, rastgele bir Konyaspor’lu oyuncu bu tür bir teknik adamla çalışmadım diyecektir. Her şeyi saniye sahiye hesaplayan bir ternik adam. Geçen hafta Mehmet Topal sahanın ortasında Mehmet Güven yönünden teselli edilirken döneme Kasımpaşa girmişti. Bir talih da doğmuştu. Şampiyonluk yarışında olacaktır ama Fenerbahçe çok ciddi biçimde yara almıştır. Fenerbahçe’yi fizik güce zorladı. Fenerbahçe 60-65 dakika güzel oynarken, 65’ten sonra oyun dengelendi. Kuvvetli oyuncular sahada kalmaya başladı.

“FENERBAHÇE’NİN 1.5 SANTRAFORU VAR”

Fenerbahçe’nin 1-0’lardan ders çıkarmadığını, ligin sonuna doğru biraz sorunler yaşayabileceğini konuşuyorduk, eleştirilerde alıyorduk. Fenerbahçe Kulübü’nün ciddi biçimde hata yaptığını da söylüyorum. Sadece Pereira hata yapmadı. 2 adet sorunlu santraforun var. Kilo sorunu olan, açık alanda iş yapmayan, yüklenirsen sağdan soldan gelen ortalarla iş yapabilen Fernandao var. Bir de koskoca soru işaretli Van Persie var. İşte ‘Ayağım ağrıyor yok.’ Öyle mi? Devre arasında bu hal yok muydu? O vakit alacaksınız. Tartışmasız, ciddi bir idare zaafiyetidir. Van Persie’de sorun vardı. NTV Spor’un alt yazılarından bakıyorduk, “Van Persie düz koşu yaptı, Van Persie Hollanda’da, Van Persie Amerika’da.” yazıyordu. Beşiktaş da Ersan’ı vermemeliydi. Şampiyonluğua oynarken bir grup olumsuzlukları hesaba katacaksınız. Fenerbahçe gibi bir grupta kanat oyuncusu bol ama merkez oyuncusu 1.5 adet. Yarım şeklinde Van Persie’yi sayıyorum, Fernandao da amaç santrafor. Atar mı atar. Ama çalım atamaz.

“GEÇEN SENE BU HAFTA KAÇ PUANI VARDI?”

Bu düzende demoralize 2 oyuncu var, Nani. Oyunda son 10 dakika Caner’i sokuyorsunuz saldırı kuvveti artsın diye. Fenerbahçe sol doğrultudan oldukça güzel gidiyordu. İkisi aniden oyundan çıktı. ‘Volkan bundan sonra gitmiyor’ demediyse çıkarmamalıydı. Maçtan evvel antrenör başsına koymuştur. Ama götürebilir potansiyelde gördüm Volkan’ı ben. Volkan çıktıktan sonra Hasan Ali çıktıktan sonra Fenerbahçe’nin oradan yediği darbelere bakın. Bir doğrultuda oyunu saniye saniye hesaplayan, fizik şeklinde rakibinden artısı var eksisi yok. Bir doğrultuda da saniye saniye kötüye giden bir şampiyonluk yarışındaki ekip var. Ama şampiyonluğa giderken Ozan oyuna girmez. Kazanmak mecburiyetinde bulunduğun maçta, skoru değiştirecek oyuncun yoksa atıyorum stopere bir oyuncu alırsın Alves’i forvete gönderirsin. Bursaspor öyle şampiyon oldu. Ömer’i santrafora çekerek 3 maç kazandı. Bursaspor’da Ömer çok mu skor değiştirirdi. Başından sonuna kadar sorun var. Arkadaşlar çıkarsınlar geride bıraktığımız sene bu hafta kaç puan vardı Fenerbahçe’nin?

“FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ OYUNCUYLA KAVGA ETMEZ”

Bu işte bir sorun varsa herkes sahiplenir. Başkanından, idaresine, futbola bakan yöneticisinden oyuncusuna herkes bunu sahiplenir. Ancak bir antrenör oyuncuyla çok kavga etmez. Ömer Ali’yle kavga ediyor, sonra öpüşüyor. Portekiz’de aynı şeyi yaşıyor. Fenerbahçe teknik direktörü kavga etmez. Sakinliğini koruyup oyuna müdahele edeceksin. Aykut Kocaman’a bak bir de Pereira’ya bak. Kaptırmış gidiyor, sanki Fenerbahçe’nin sol beki. Önce sen sakinleşip b ve c planlarını yapacaksın.

Fenerbahçe’nin sezon başında bol forveti vardı. Bir anda dönem arasına girdiğinde talih geldi. Bu grupın santrafora yüzde yüz gereksinimi var. Van Persie ve Fernandao’ya güvenerek Avrupa’da da gidemezsin. Elinde Markovic var; tedavülden kalktı. Nani oynuyor, oynamıyor. Bir tek Volkan’la sorun çözersin. Ne Topal’la ne Josef’le ne de Diago’yla sorun çözebilirsin. Beklerin de bilhassa son 1.5 ay düştü. Gökhan da düştü. Hasan Ali esasen çok ofansif değil. Caner’i esasen kaybetti. Oyuna girerken yardımcı antrenör Caner’e bir şey anlatmak istedi, “Tamamam tamam anladım” diyerek dinlemedi. O da başda bitirmiş. Antrenör Van Persie’yi de Fernandao’yu da kaybetti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR