Rusya “Türkiye, IŞID’i Desteklerse Vize Rejimi Devam Edecek”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Duma Uluslararası Komite Başkanı Aleksey Puşkov, “Türkiye, IŞİD’e yardım etmekten vazgeçinceye kadar Rusya vize rejimine devam edecek” dedi.

“IŞID’A DESTEK DEVAM EDERSE VEZİ ENGELİ SÜRER”

Puşkov, yaptığı açıklamalarda, “En mühim etken Rusya – Türkiye ilişkilerinin durumu. Türkiye bu ilişkileri çıkmaza sokmaya devam ederse, fiili şeklinde IŞİD’e yardım etmeye devam ederse, onların kendi topraklarında ilerlemesini denetim edemezse, onların Suriye’deki hareketlerini desteklerse işte o vakit vizesiz rejime geri dönemeyiz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ADIM ATMASI GEREKİR”

Vizesiz rejime dönmenin IŞİD ile mücadele edenlerin hareketlerinin başarılarına bağlı olduğunu bildiren Puşkov, “IŞİD’in gücünü kaybetmesi, şu anda varolduğu topraklardan uzaklaştırmak, Irak’ın %40’ı ve Suriye’nin %30’unu aldığı konsolide esasını kaybetmesi. İşte bütün şunlar İslami teröristlerin hareketlerinin tehdidini ciddi anlamda azaltır. IŞİD’in merkezini (karargahını) yıkarsak terör tehdidi ile oldukça basit mücadele edebiliriz” ifadesini kullandı.

ruslarin-turkiye-ye-vize-engelini-kaldirmak-icin_x_7918079_673_z5[1]

Puşkov şu biçimde devam etti:

“TÜRKİYE’NİN SUÇU”

“Türkiye ile vize rejiminin uygulanması iki ülke ilişkilerinin Türkiye’nin suçundan kötüleştiğini gösteriyor. Türkiye’nin IŞİD teröristlerinin serbest etkinlik bölgesi olduğunun farkındayız. Onlar Türkiye sınırı üstüne iki tarafa da basitçe geçebiliyorlar. Bu yüzden bu teröristlerden bir bireyin bile Rusya’ya, Rusya topraklarında terör hücumu hazırlığı amacıyla gelmesine izin veremeyiz. Vize rejimi kuşku uyandıran kişileri uzaklaştırmaya yarayacak. Fransa terör saldırılarının sonrasında sınırlarını açık girişe kapattı. Avrupa AB’nin dış sınırlarının kapatılması fikrini görüşüyor, bu da terör tehdidi ile bağlantılı.

“AÇIKLAMALAR GARİP”

Rusya gerçekleri gösteren önlemleri alıyor. Gerçek Türkiye ile ilişkilerimizin ansızın kötüleştiğini, Türk hükümetinin kendi suçunu kabul etmek istemediğini ve özür dilemek yerine o uçağın Rus uçağı olduğunu bilmedikleri gibi acayip açıklamalar yaptığını gösteriyor. Türkiye kendi toprakları ve IŞİD toprakları arasında devamlı insan transitini durdurmak amacıyla hiçbir şey yapmıyor.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR