Rusya’ya Küba Ordusundan Takviye Yapıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Küba ordusunun hususi kuvvetler birliğine bağlı bir takım askerin, bir vakit evvel Esed rejimine ve ona askeri destek veren Rusya’ya takviye zor sağlayabilmek hedefiyle Suriye’ye gittiği ileri sürüldü.

“KÜBALI ASKERLER SURİYE’YE GİTTİ”

ABD’de yayın yapan Fox News televizyonunun, Miami Üniversitesi Küba ve Küba-Amerika Çalışmaları Enstitüsü’nün elde ettiği bilgiye dayandırdığı haberinde, Kübalı askerlerin Suriye’deki iç savaşta rejime bağlı birliklerin eğitimine ve Rus yapımı tankların tüketimine yardım etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Kübalı askerlerin Küba Silahlı Kuvvetler Komutanı General Leopoldo Cintra Frias öncülüğünde Suriye’ye gittiği ifade edildi fakat askerlerin ne vakit Suriye’ye girdiği bilgi kapasitesi verilmedi.

ABD’Lİ YETKİLİ: EVET ORADALAR

Habere göre, adının açıklanmasını istemeyen üst seviye bir Amerikalı yetki sahibi de istihbarat raporlarına dayanarak Kübalı askerlerin Suriye’de bulunduğunu teyit etti. Aynı yetki sahibi, Kübalı askerlerin Rusya’da eğitim aldıktan sonra Rus uçaklarıyla Suriye’ye getirilmiş olma ihtimalini kaydetti.

KÜBALI ASKERLER: BİZ BU KONUDA UZMANIZ

Miami Üniversitesi Küba ve Küba-Amerika Çalışmaları Enstitüsü Direktörü Jaime Suchlicki, Arap bir subayın, Kübalı askerleri taşıyan iki Rus uçağının Şam havaalanına indiğini aktardığını söyledi. Suchlicki’nin verilen bilgiye göre, Arap subay, Kübalı askerlere sebep Suriye’ye geldiklerini sordu ve askerlerden Rus tanklarının tüketiminde eksper olduklarını, Esad’e destek vermek hedefiyle Suriye’ye geldiklerini öğrendi.

“Bu beni şaşırtmadı” diyen Suchlicki, Rusya ile Küba’nın çok yakın ilişkilerine işaret ederek, Rusların yıllardır Küba’ya yaptığı askeri yardımları hatırlattı.

“NORMALLEŞME SÜRECİNİ BOZUYOR”

Bu senenin başında ABD Başkanı Barack Obama, Küba’yı “teröre destek veren ülkeler” listesinden çıkararak iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adına ismim atmıştı. Bu vakitcin sonrasında Küba’nın Suriye’de Rusya’ya askeri destek vermeye başladığı iddiasına dair Enstitü yetki sahibileri, “Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun ABD ile ilişkileri normalleştirmeye devam etmek yerine Rusya ve Suriye gibi müttefiklerine destek vermekle oldukça çok meşgul bulunduğu anlaşılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR