Saç Dökülmesine Karşı Doğal Çözüm Önerileri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Saç dökülmesi

Herkesin sandığının aksine, saç dökülmesinin yaşla bir ilgisi yoktur, çoğu zaman genetiktir ve genellikle bakımsız saçlar dökülür. Saçların uzaması ile birlikte görülen bu rahatsız edici duruma çözüm niteliği taşıyacak doğal maskeler ve çözümler var ve bunları yaparak saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz.

Saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?

Saç dökülmelerinin ana sebeplerinden birisi, saçlar için gerekli temel besinleri tüketmemektir. Saç şekillendirme ve saç boyama işlemleri için kullanılan kimyasalların aşırı kullanılması durumunda da saçlarımız güçsüz düşerek dökülebilir. Düzensiz beslenme alışkanlıkları, hormonal düzensizlikler, bazı ilaçlar, kepek, genetik kellik ve diğer kafa derisi hastalıkları da saç dökülmesinin diğer sebepleridir. Bunun yanında, stresli bir hayat yaşamak, tansiyon gibi etkenler de saçın dökülmesini sağlar.

Saçlarımızın dökülmemesi için bunlara dikkat etmeliyiz

Saçımızdaki dolaşıklığı çözmek için geniş dişli bir tarak tercih etmeliyiz, ince veya normal dişli tarakları sadece şekil vermek için kullanmalıyız. Islak saçlar için olabildiğince geniş dişli taraklar tercih edilmelidir.
Saçlarımız ıslakken saç taramamak saç dökülmemesi açısından en iyi tercih olacaktır. Yarı kurulukta veya tam kuruduktan sonra tarayabilirsiniz.

Havlunuzla çok sert ve baskılı bir şekilde saçlarınızı ovmayın, yumuşak bir havluyu nazik bir biçimde nem almak için kullanın.
Saçlarınızın diplerine masaj yaptığınızda o bölgedeki kan akışını hızlandırarak saç dökülmelerini engellemeye yardımcı olabilirsiniz.
Taraklarınızı her hafta düzenli olarak temizleyin. Saçlarınızın diplerine kadar değebilen tarakların kirli olmasını istemezsiniz.
Saç derisinin rahatlamasını sağlamak için, paraben içermeyen şampuanlar kullanmaya dikkat edin.
Saçınızı 3 günde bir şampuan veya saç durulayıcı kremlerle yıkayın.
Saç kurutma makinelerinde aşırı sıcakta ve uzun süre saçlarınızı bekletmeyin. Aşırı sıcak saçlarınızı güçsüzleştirir ve dökülmesine sebep olur.
Aşırı sıktırılmış at kuyruğu gibi saç şekilleri de saçlarınızın dökülmesine yardımcı olur.
Sağlıklı beslenin ve tek tip beslenme çeşitlerinden uzak durun.
Saç için spa ve masaj hizmeti veren yerlere gidip bunların saçlarınızı nasıl canlandırdığına tanıklık edebilirsiniz.
Lazer terapi de saç dökülmesine karşı etkili tedavi yöntemlerinden birisidir.

Saç dökülmesi için evde yapabileceğiniz doğal maskeler

Taze hazırlanmış 2 yemek kaşığı yeşil çay
1 yumurta sarısı

Yumurta sarısını güzelce ezip karıştırdıktan sonra yeşil çayı da ekleyerek bir süre daha karıştırın. Eğer kalın bir karışım elde ettiğinizi düşünüyorsanız biraz daha yeşil çay ekleyebilirsiniz. Saçlarınızı ortadan ikiye ayırdıktan sonra, saç maskesini uygulayabilirsiniz. Saçlarınıza duş bonesi veya poşet geçirip 30 dakika etki etmesi için bırakın. Şampuan veya temizleyici ile saçlarınızı yıkayıp durulayın. Yeşil çayın içindeki antioksidanlar sayesinde saçlarınız güçlenecek ve kopma, dökülme gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Bu maskeyi haftada en az 2 kere uygulamanızı öneriyoruz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR