Sağlık Turizminden Türkiye’ye Para Akıyor!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sıhhat turizminden elde ettiği geliri 2023 senesinde 20 milyar dolara çıkarmayı amaçlayan Türkiye’nin maliyet üstünlüğü ve kaliteli teknolojik altyapısı ile yabancı hastaları çekmedeki başarısı, rakamlara da yansıyor. Ülkemizi sıhhat amacıyla seçim eden yabancı hasta adedi son 6 senede 5 kat artışla 600 bine dayanırken, bu yolla elde edilen gelir ise 2,5 milyar doları aştı.
Üstelik dünyadaki büyüklüğü 100 milyar dolar bulunan bu pazarda birtakım ameliyatların Avrupa ülkelerine göre yüzde 60 oldukça ucuz olması, Türkiye’yi cazip kılıyor. Örneğin, kalp by-pass’ı olmanın ülkemizdeki faturası 8 bin 500 ila 21 bin dolar arasındayken, İspanya’da 39 bin ile 43 bin dolar arasında değişiyor. Almanya’da omurga füzyon ameliyatı olmak 29 bin dolar iken, Türkiye’de bu ameliyat yalnızca 7 bin dolar.

AVRUPA’DA 10 BİN AVRO TÜRKİYE’DE 5 BİN LİRA

Türkiye, yalnızca tıbbi ameliyatlar amacıyla değil, saç ekimi ve estetik amacıyla de turistlerin gözdesi. Dünya Turizm Organizasyonu’nun açıkladığı rapora göre; 188 bin turist yalnızca saç ekimi ve kanser tedavisi amacıyla ülkemize geldi. Saç ekiminde dünyada ikinci büyük piyasaya sahip Türkiye’ye Avrupa ülkelerinden bilhassa Almanya, Hollanda, Avusturya ve İngiltere’den binlerce hasta akın etti. Avrupa’da uygulanan saç ekimi operasyonu 10 bin avroya mal olurken, bu rakam ABD’de 30 bin dolara kadar çıkabiliyor. Türkiye’de ise söz hususu hizmet ortalama 5 bin lira.

KÖRFEZ’DEN 35 BİN KİŞİ SAÇ EKİMİ İÇİN GELDİ

Körfez ülkeleri, Türkiye’ye bilhassa saç ekimi operasyonları amacıyla büyük ilgi gösteriyor. Körfez’den ülkemize gelen 76 bin turistin aşağı yukarı 35 bini saç ekim merkezlerinin yolunu tuttu. Bu turistler, saç ekimi dışında termal sıhhat hizmeti, tüp bebek, ortopedi, fizik ve rehabilitasyon tedavisi amacıyla de Türkiye’yi seçti. Ülkemiz sıhhat turizmi hizmetlerinden faydalanmak isteyen Irak, Dubai, Tunus’tan sonra Mısır ve Libya’nın da ilgisini çekiyor.

inanilmaz-yukselis-turkiye-ye-para-akiyor_x_8785244_5753_z11

NORMAL TURİSTTEN 15 KAT DAHA FAZLA KAZANÇ

Sıhhat amacıyla ülkemizi seçim eden yabancılardan elde edilen gelir normal bir turistin aşağı yukarı 10-15 katı. Bin 200 plastik cerrah adedi ile dünyada 9’uncu sırada yer alan Türkiye’de hasta başına gelir 2 bin dolardan başlıyor, medikalde ise 12 bin dolara kadar uzanıyor.

2 MİLYON HASTA TEDAVİ EDİLECEK

MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, Avrupa’nın çoğu üklesinde ve ABD’de fazla yüksek rakamlara mal bulunan tedavilerin Türkiye’de oldukça ideal fiyatlarla yapıldığını belirterek, operasyonlarda oldukça başarılı neticeler alındığını söyledi. Sıhhat turizmindeki büyümenin önünde bir engel bulunmadığını ifade eden Ercan, “2023 hedefimiz sıhhat turizminde 2 milyon uluslararası hastaya ve 20 milyar dolar gelire ulaşmak” dedi.

% 5’LİK ARTIŞA RUSYA DOPİNGİ

Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesiyle de sıhhat turizminde mühim ölçüde hareketlenme yaşanacağını dile getiren Ercan, “Yılsonu itibariyle uluslararası hasta adedinda toplamda yüzde 5’lik bir artış bekliyoruz ve bu sayede hedefimize ulaşmış olacağız” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR