“Saint Louis” Turistlerin İlgisini Çekiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ülkenin, Fransız sömürgesi bulunduğu dönemdeki başkenti Saint Louis ya da başka adıyla Ndar, mimarisiyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor.

Avrupalıların Batı Afrika’da kurduğu ilk kent şeklinde tanınan tarihi Saint Louis kenti, kervan ticareti döneminde Faslıların geçiş güzargahında bulunuyordu. Şehir, tarihte altın, Arap sakızı, fildişi ve köle ticaretiyle öne çıkıyor.

Fransızların da ticarette etkin şekilde kullandığı Saint Louis, Senegal’in bağımsızlığını elde etmesinin sonrasında turistlerin ilgi gösterdiği kentler arasında bulunuyor.

Saint Louis’te tarihe yolculuk

Ortasından geride bıraktığımız Senegal Nehri bundan dolayı “Afrika’nın Venedik”i şeklinde adlandırılan Saint Louis, minaresinde saat ve çan tespit edilen dünyanın ilk ve tek camisi Büyük Cami’ye de ev sahipliği yapıyor.

Kentteki sömürge döneminden kalma binalar, evler ve dini yapılar ziyaretçileri resmen tarihte yolculuğa çıkarıyor.

Saint Louis, akşam hava karardığında, ışıklandırılan köprüsüyle “ışıltılı” bir kent durumunu alıyor.

Yerli ve yabancı turistler ilaveten sasenearı bir hayli çok tespit edilen ara sokaklardaki ulusal sanatçıların atölyelerinde ve tezgahlarında, Afrika’ya özgü el sanatlarının değişik örneklerini de görebiliyor.

Turizmin yanı sıra balıkçılık da bölümde yaşam sürdüren halk amacıyla mühim geçim kaynağı. Renk renk, desen desen süslenen balıkçı teknelerinin yer aldığı sahil, şehre gelen ziyaretçilerin uğrak bölgeleri arasında bulunuyor.

Afrika’nın en büyük caz festivali

Saint Louis ilaveten, Afrika’nın en büyük caz festivaline de ev sahipliği yapıyor. 20 Mayıs’ta başlayan ve bugün sona erecek “23. Uluslararası Saint Louis Caz Festivali”ne, bu sene da detaylı ülkelerden çok sayıda takım katıldı. Renkli görüntülere sahne tespit edilen festivale gösterilen yoğun ilgi sebebiyle kentdeki otellerde yer kalmadı.

İlk şeklinde İkinci Dünya Savaşı esnasında şehre gelen ABD’li askerler yardımıyla caz müzikle tanışan Senegalliler, Batı Afrika’nın en büyük müzik etkinliklerinden birisi tespit edilen Uluslararası Saint Louis Caz Festivali’ni 1992 senesinde düzenlemeye başladı.

Sadece Afrikalıların değil, Batı’nın ve Asya’nın da dikkatle takip ettiği festivale, her sene on binlerce yerli ve yabancı sanatsever katılıyor.

Çok sayıda grubun performanslarını sergilediği festivalde, detaylı etnik ve yöresel gösteriler de gerçekleştiriliyor. Gündüz düzenledikleri gösterilerle konuklara kendi kültürünü tanıtan Senegalliler, akşamları da konserlerde değişik kültürlerin caz müzikle harmanlanmış durumunu izleme fırsatı buluyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR